Elfsborg Borta

Peter Englsperger

Det var det perfekta fotbollsvädret. 18 grader varmt, inte ett moln på himlen och redan när jag vaknade på morgonen kände jag att denna dagen skulle bli speciell.

När jag mötte upp andra falkar i Göteborgsområdet så var det såklart fotbollssnack i bilresan ner till Borås. Mycket ÖFK, drömmar om utlandsresor till Irland och Grekland, men även den del snack om IFK Östersund, Ope och Frösön. Väl framme i Borås så stegade vi stolta in på Max-restaurangen på Borås Arena (efter att jag kvistat in på bolaget för en liten stöd-öl som skulle visa sig vara ovärdelig senare på kvällen). Väl där började vi bli fler och fler Rödsvarta själar som samlades. 30 minuter till avspark. Nerverna börjar göra sig påminda.

På läktaren blev vi betydligt fler än vad jag trodde, och även fast vi inte utgjorde någon superimponerande sångprestation så kommer just denna match och denna läktare nog ha en speciell plats hos mig. Inte för den otroliga känsloresan under hela matchen, utan för att jag har aldrig hört en så blandad skara dialekter på en ÖFKmatch: charmig skånska, go´ göteborgska, len stockholmska och jamtlandsmål i en härlig blandning. Känslan av att ÖFK börjar bli så mycket än ett Norrlandslag är underbar.

Matchen då? Ja jag är ingen fotbollsjournalist så jag tänker inte kommentera det så värst mycket. Jag vill bara säga att jag som supporter är otroligt stolt över mitt lag. Att göra en sådan upphämtning som ÖFK gjorde i andra halvlek är en sjuk prestation och något som jag verkligen hoppas att de tar med sig. Efter slutsignalen stod vi fortfarande upp och sjöng för vårt ÖFK, uppmuntrade dem att stå rak i ryggen. Vårt försvar må ha varit lite virrigt, men glöm inte att vi fick in fyra, FYRA MÅL mot Elfsborg, när vi låg under med 2-0. De Elfsborgssupportrar vi mötte utanför arenan efter matchen sa alla att vi var mycket värda tre poäng, och såklart håller jag med.

Stöd-ölen som jag nämnde tidigare öppnades när jag kom hem. Det vart ändå en jävligt bra dag detta. ”En poäng är ändå mer än vad vi hade efter första halvlek” blev min slutsats av matchen. Jag lider med laget som förmodligen känner sig som sveriges sämsta lag just nu. Men glöm inte att vi i Falkarna kommer alltid finnas här för er. I med och i motgång.

Jag vill avsluta med ett citat ifrån bilresan hem:
”Fan, fotboll är eufori och panik samtidigt, och det är nog därför jag älskar den så jävla mycket!” – //Micke

Title