Dyer: – Det är nog två besvikna lag

Patrick Sjöö

I första matchen mot sitt gamla lag så prickade han in ledningsmålet.

Men det var inget jättejubel.

– Det är klart att jag blev glad, men jag har för stor respekt för ÖFK för att jubla, säger 1–0-skytten Alex Dyer efter 4–4 på Borås Arena.

Matchen var speciell för Alex Dyer. Efter tre säsongen i Östersunds FK var det så dags för honom att möta sitt gamla lag med Elfsborg.

– Men jag trodde väl aldrig att det skulle bli en sådan här match. Jag kommer inte ihåg själv när jag var med i en match där det blev åtta mål. Det kanske var i 12-årsåldern, säger Dyer och ler.

Han prickade själv in 1–0 i sjunde minuten och sedan ökade Viktor Prodell på till 2–0. Elfsborg gjorde mål på sina chanser och kunde gå till halvtidsvila med en relativt säker ledning.

Men så kom reduceringen i andra halvlek och ÖFK tog helt plötsligt över hela tillställningen.

– Det kändes rätt okej tills de fick sitt mål. Då blev vi lite stressade samtidigt som de får luft under vingarna. Funderingarna går ju om man ska gå för ett tredje mål eller backa hemåt. Men vi får förstås inte släppa in fyra mål på så kort tid även om vi får en utvisad spelare. Vi var väldigt oorganiserade ett tag, säger Dyer.

Efter ett osannolikt slut räddade hemmalaget ena poängen.

– Det var nog två besvikna lag som lämnade arenan. Vi tycker inte att vi ska tappa en tvåmålsledning och släppa in fyra mål i en halvlek. De tycker inte att de ska tappa en tvåmålsledning på övertid. Det var en då jättekonstig match, säger Alex Dyer.

Den märkligaste match som du har spelat?

– Ja, jag har väl aldrig varit med om att en match har svängt så grovt. Vi leder med två måls marginal och sedan ligger vi under med två mål för att till slut göra två mål på de fyra tilläggsminuterna. Nu fick vi se att fotboll inte alltid är logisk.

Title