Dubbel succé för Mats Djuse – krönkte med V75-seger bakom Walkie Talkie

Jonas Solberger

Mats Djuse följde upp brorsan Magnus succé från fredagskvällen med en dubbel under Östersundstravets V75-dag. Höjdpunkten blev den lätta V75-segern med Walkie Talkie i Wångens Stora Lärlingspris.

– Fantastiskt roligt, säger Mats Djuse.

Bröderna Magnus Djuse och Mats Djuse från Brunflo hade prickat formen perfekt till hemmabanans största helg. Magnus tog en fin trippel under fredagskvällen och Mats följde upp med en dubbel under lördagen.

Han inledde med kallblodet Björnivar, tränad i Solberg utanför Brunflo av Maria Rönning. Segern, som togs i ett lopp innan V75, blev väldigt lätt.

– Han var jättebra och vann väldigt lätt. Han fick göra en del jobb och gick undan väldigt lätt. Jag gillar verkligen den hästen, så det var kul att han var så bra i dag, säger Mats Djuse.

Mats Djuses andra segervapen för dagen hette Björnivar.

I V75-2, Wångens stora lärlingspris, hade 21-åringen från Brunflo förtroendet som favorit bakom Per Linderoth-tränade Walkie Talkie. Det femåriga stoet visade att spelarna var rätt ute. Efter en dryg förstasväng hamnade hon utvändigt ledaren. Över upploppet satt Mats Djuse mest och bevakade konkurrenterna och segern blev till slut enkel.

– Hon var fantastiskt bra. Jag bara åkte från dem, med tussarna kvar. Det var verkligen iordningställt, det var en häftig känsla. Jag hade bästa hästen kan man säga, och det underlättar ju då, säger Mats Djuse.

Detta var hans tredje V75-seger. I fjol vann han ungdoms-SM på Åby med Robert Bergh-tränade Hakon von Haithabu, och det har även blivit en V75-seger i Norge. Men en V75-seger under hemmabanans största helg smäller förstås högt.

– Ja, verkligen. Nu när det blev så bra väder och mycket folk, härlig inramning också. Det var fantastiskt roligt, säger Mats Djuse.

Title