Drömmen om Europa lever efter Ghoddos mål

Patrick Sjöö

Östersunds FK siktar på att vinna Svenska Cupen och då få en biljett ut i Europa.

Tre poäng mot Varberg kändes på förhand som ett måste.

När Saman Ghoddos gjorde 1–0 efter fin framspelning av Hosam Aiesh så trodde nog många att hemmasegern skulle bärgas tämligen lätt.

Hemmalaget hade klart mest bollinnehav och Varberg valde att inte pressa alltför högt upp.

Men bollen ville inte in. Inte ens en straff från Brwa Nouri kunde lura Varbergsmålvakten.

I andra halvlek kom Varberg alltmer in i matchen och då ÖFK-bekantingen Thomas Boakye byttes in blev det fart på vänsterkanten

Han låg också bakom kalldushen då Joel Palmquist kunde sätta 1–1.

ÖFK trummade på för att nå en seger och de viktiga tre poäng som var så viktiga för att till slut nå en gruppseger.

I matchens allra sista sekund kom så det förlösande målet. Dennis Widgren som hoppat in med energi och en bra passningsfot serverade Ghoddos bollen i 94:e och Ghoddos tackade med att sätta 2–1.

1210 personer jublade och drömmen om Europa lever i allra högsta grad.

– Det var jäkligt skönt att sätta dit två mål, men segern var ju ändå det viktigaste. Det är viktigt att vi fick med oss tre poäng i cupen, sa matchvinnaren Saman Ghoddos.

Ghoddos gav också beröm till motståndarna.

– De gjorde det jättesvårt för oss. Det var väldigt trångt i mitten och på kanterna. Det backade hem och gjorde det svårt. Det gäller att ha tålamod och det hade vi. Det var ju en bättre första halvlek av oss jämfört med den andra. Men vi vann i alla fall, sa matchhjälten Ghoddos.

Det var en lättad Graham Potter som såg Ghoddos i nätmaskorna i 94:e minuten.

– Ja, jag kände mig lättad och glad. Varberg gjorde det bra och de spelade som vi hade förväntat oss. De försvarade sig bra och försökte få ner tempot. Vi visste att det kunde bli tufft och det blev det. Det är inte alltid lätt att spela när alla förväntar sig en seger. När vi sätter oss ner efter den här matchen så kommer vi att inse att vi kan göra en hel del saker bättre. Men just nu känns det bara så bra att vi kunde ta segern, sa en leende Graham Potter.

1– 0 (17) Saman Ghoddos, 1–1 (69) Joel Palmquist, 2–1 (94) Saman Ghoddos.

Title