Drömmen om en kvalplats lever för Brunflo

Anne Svensson-Myhr

Brunflo tog andra raka bortasegern i Alltvåan då man under fredagskvällen besegrade Ånge.

I och med segern finns fortfarande chansen att ta en av de två första platserna i serien som innebär kvalspel mot division 1.

Brunflo inledde klart bäst i Kastbergshallen i Ånge, men Ånge kom in i matchen med hjälp av ett par powerplay.

– De skapade inte så mycket framåt i fem mot fem, men de fick tryck på oss i power play, sa Brunflotränaren Jens Östlund.

Det var Ånge som tog ledningen i början av andra perioden genom Jesper Larsson. Glädjen blev dock kortvarig. Knappt åtta minuter senare hade Brunflo vänt underläge till 2–1-ledning efter två mål av Samuel Sjöö.

När Anton Klint tryckte in 1–3 i början av de andra perioden kändes segern klar Brunflo gick ifrån till 1–5 innan det hela var över. Anton Klint avslutade målskyttet medan Emil Broström gjorde 1–4-målet från ingen vinkel alls.

– Men vi kan bättre än så här. Det var ganska segt under de två första perioderna. Det kan inte ha varit någon som var svettig i pausen mellan andra och tredje perioden. Ånge ville dra ner på tempot och vi följde med in i det tempot, sa Brunflotränaren Jens Östlund.

Brunflo ligger nu tvåa i tabellen, tre poäng efter Kovland som dessutom har en match mindre spelad. Bakom skuggar Härnösand bara en poäng efter. Även Härnösand har en match mindre spelad.

På tisdag är det bara seger som räknas för Brunflo då man tar emot Njurunda i den näst sista hemmamatchen i Alltvåan.

Då hoppas laget på bra stöd i jakten på en kvalplats.

Ånge–Brunflo 1–5 (0–0, 1–2, 0–3)

Mål; Ånge: Jesper Larsson.

Brunflo: Samuel Sjöö 2, Anton Klint 2, Emil Broström.

Title