Douglas skada värre än befarat

Patrick Sjöö

Magnetröntgen gav ett trist besked.

Douglas Bergqvist missar resten av matcherna före sommaruppehållet.

– Det känns förstås väldigt tråkigt just nu, säger den 24-årige ÖFK-backen.

Det var i matchen mot Elfsborg som Douglas Bergqvist fick ont långt upp på höger framsida lår.

– Jag hade sparkat i väg en långboll och då kom smärtan. Vi låg under med 2–0 så jag ville ju inte kliva av i det läget. Så länge benet hänger kvar så spelar jag för att hjälpa laget. Men nu i efterhand så var det kanske inte så bra att jag spelade vidare, säger Douglas Bergqvist.

Nu har han varit på magnetröntgen och svaret var inte positivt.

– Det visade sig att det var en bristning. Det kommer förstås att ta tid och det blir inget mer spel innan sommaruppehållet. Det är bara att acceptera även om det är jobbigt, säger Bergqvist.

Medan de andra tränade fotboll under fredagsförmiddagen fick Bergqvist cykla.

– Jag har ju haft en del skador nu så jag ska nog klara mig igenom den här också, säger Douglas Bergqvist som tidigare missat matcher på grund av sina hjärnskakningar.

Nu inleds en länge rehabperiod med fysioterapeuten Jenny Larsson.

– Det handlar ju om en bristning i en muskel så nu kommer han att köra styrka för att muskeln ska få tillbaka full funktion och att den ska läka. Vi kommer att köra mycket laser, cirkulation och behandling för att stärka upp muskeln eftersom den blev så överbelastad att den brast. Det blir styrketräning och löpning och lite fotboll för Douglas en tid framöver, säger Jenny Larsson.

Title