Domare Pandžić hade kanske fullt upp med klockan?

Patrick Sjöö

Idrottsparken ser inte ut att vara någon drömarena för domare Bojan Pandžić.

Förra året blåste han av en match nästan sex minuter för tidigt!

I dag hittade han en straff som han nog var den ende på arenan som såg. Frågan är varför linjemannen inte hjälpte honom ur situationen?

Under flera matcher de senaste månaderna har det slagit mig vad bra domarinsatser jag har sett. Konsekventa domare med glimten i ögat som varit en del av matcherna utan att ha varit i närheten att avgöra någon match.

I dag såg vi kanske hur en domare avgjorde en match på egen hand.

Jag säger kanske.

GIF Sundsvall skulle ju ha fått en frispark från ett riktigt bra läge som de hade kunnat pricka in. Men det hade varit betydligt svårare än den straff de nu bjöds på.

Domare Borjan Pandžić har lite problem på Idrottsparken i Sundsvall. Förra året blåste han av mötet Sundsvall-Falkenberg efter 88.25 då Falkenberg jagade kvittering. Med tilläggstid inräknat så blåste han av nästan sex minuter för tidigt!

Folk började gå förstås gå hem efter slutsignalen.

Men efter att domare Pandžić fått besked av fjärdedomaren att det var mycket tid kvar så beslutade han att blåsa igång matchen igen.

Efteråt hade inte Pandžić någon riktig bra förklaring hur det kunde bli så tokigt. Men han berättade att han skulle köpa ny klocka.

– Det blir till att investera i två stycken, ifall att den nya går sönder också. Det första jag ska göra i morgon är att beställa en ny klocka, sa Pandžić till Sundsvalls Tidning.

När Tom Pettersson och Linus Hallenius föll utanför straffområdet i en närkamp i dag trodde nog de flesta att Sundsvall skulle tilldelas en väldigt farlig frispark. Men domare Pandžić pekade på straffpunkten.

Ingen fattade någonting.

Marcus Danielsson dundrade in kvitteringen från elva meter.

När Hallenius föll utanför straffområdet stod klockan på 86.02.

Den enda förklaring som jag har är att domare Pandžić hade fullt upp med sin nya klocka så att han inte skulle blåsa av matchen för tidigt. Jag kan i alla fall inte hitta någon annan förklaring. Hade han tittat på situationen så hade det självklart inte ha blivit straff.

Darijan Bojanic såg ut att få lämna Idrottsparken i Sundsvall som en matchhjälte. Frisparksmålet höll verkligen högsta klass.

I stället för hjälte fick han och ÖFK åka hem med bara en poäng.

Jag tänker aldrig säga att Östersunds FK bestals på segern. GIF Sundsvall kunde mycket väl ha gjort mål på den frispark som de skulle ha.

Men jag kan säga utan att darra att GIF Sundsvall fick årets straffbjudning denna augustisöndag.

Jag kan inte förstå hur den linjeman som finns i linje inte gick in och hjälpte sin huvuddomare. Det var oerhört märkligt.

På väg ut från arenan stötte jag ihop med GIF Sundsvalls duktige och trevlige målvakt Tommy Naurin. Vi tog en titt på straffsituationen på den tv som Cmore hade på plats i deras studio.

Efteråt sa Naurin:

– Ja, du… Det var ju ingen straff. Vi brukar inte ha tur att få sådana domslut med oss. I dag fick vi det. Men det var synd om er!

 

Title