Falkarna i Berlin

Dezemberfest in Berlin avslutade fantastiskt fotbollsår för Falkarna

Josefin Andersson

Falkarna och ÖFK avslutade den historiska säsongen 2017 med Segertåg och Dezemberfest in Berlin. Nya och gamla bekantskaper, gemenskap och glädje är återkommande ord när de som var med på resan beskriver sina upplevelser.

ÖFK hade redan säkrat en plats till sextondelsfinal i Europa League när över 2000 supportrar åkte till Berlin för att se den sista matchen i gruppspelet mot Hertha Berlin. 428 personer, falkar och supportrar i alla åldrar, åkte med Segertåget från Östersund till Berlin. Kajsa Rasmusson som jobbar på Inlandsbanan berättar:
– Allting skedde så snabbt från en idé kvällen efter lottningen till att vi några dagar senare öppnade en intresseanmälan efter att min chef nämnt resan i en radiointervju. Det är ganska mycket jobb att få till en så här pass stor resa men allt har gått bra tack vare bra kollegor och samarbetspartners. ÖFK-supportrar är verkligen drömresenärer för en researrangör!

Med på tåget fanns barndomsvännerna Åsa Helander och Carina Mattson som i år firar 40 års vänskap.
– Det känns som att vi har varit med om en historisk resa, jag kommer att minnas hela upplevelsen från start till mål, säger falken Åsa.

Vännerna hamnade i en kupé tillsammans med fyra härliga damer från Bräcke och Klövsjö som de genast fick bra kontakt med.
– Vi hade kanontrevligt på tåget, vi var i pubvagnen hela kvällen och väl på plats i Berlin var det förfest med massor av östersundare, berättar Åsa.

Falkarna ordnade uppladdning och marsch

Falken Martin Axelsson var med på Segertåget och beskriver stämningen under resan som förväntansfull och glad.
– Det var så kul att se människor i så olika åldrar ha så trevligt tillsammans, alla var på fantastiskt humör, säger Martin.

Tack vare hårt arbete och engagerade falkar kunde ÖFK-supportrar mötas upp och umgås tillsammans på Alt Berliner Biersalon innan matchen. Uppladdningen avslutades med gemensam marsch genom Berlins gator på väg till Olympiastadion.
– Det jag kommer att minnas bäst från hela upplevelsen är stämningen på uppladdningen och marschen till arenan. Allt var så bra uppstyrt med livemusik, ramsor och gemenskap, säger Martin.

Det blev en mäktig avslutning på det fantastiska fotbollsåret 2017 med rekordmånga tillresta supportrar på plats för att stötta ÖFK på Olympiastadion. I klacken fanns, förutom jämtar, bland annat tyskar och engelsmän som fallit för ÖFK:s fotboll och supporterkultur. Matchen slutade 1-1 och firandet pågick långt in på småtimmarna.

Nu tar både Falkarna och ÖFK välförtjänt julledighet innan vi tar oss an Arsenal i februari. Stort tack till alla som varit med under året, vi ses på Jämtkraft arena och i London 2018!

Title