Dennis Widgren om guldstriden med Hammarby: ”Förhoppningsvis slutar vi överst”

Jonas Solberger

En jämte är i högsta grad inblandad i toppstriden i Allsvenskan. Dennis Widgren är ordinarie i Hammarbys backlinje och hoppas kunna titulera sig svensk mästare när säsongen är över.

– Förhoppningsvis tar vi nio poäng till. Det är inte helt upp till oss även om vi tar nio, men förhoppningsvis slutar vi överst, säger han.

Kampen om SM-guldet i fotboll är ett getingbo där fyra lag är inblandade i striden. Hammarby såg till att guldstriden lever i högsta grad efter segern med 2–1 i söndagens derby mot Djurgården.

– Det var mycket ställningskrig. Det var inte så mycket ordnat spel i första halvlek. Vi kom inte upp i den nivå vi vill spela. Sedan var vi bra första 20 minuterna i andra halvlek, fram till utvisningen. Då spelade vi som vi ville spela och fick två snabba mål. Sedan blev det jobbigt när vi fick utvisningen. Det var så klart förlösande när slutsignalen kom. Hade det varit fem minuter till hade det säkert kunna ramla in en boll till för dem, säger Dennis Widgren.

Efter en tung start på säsongen har Hammarby lyft sig ordentligt efter sommaruppehållet och har tolv segrar på femton matcher.

– Vi har haft en del nya spelare. Det har tagit tid att få ihop gruppen och få alla att komma in i spelsystemet. Vi har fått mer kontroll på matcherna och vi har tagit steg framåt defensivt, säger Dennis Widgren.

Han själv lämnade ÖFK för Hammarby till den här säsongen och upplever att det har gått allt bättre under säsongens gång.

– Det har varit lite upp och ner. Jag har följt lagets kurva, det var lite knackigt i början men har gått allt bättre, samma som med laget, säger Dennis Widgren.

Tre omgångar återstår och Hammarby ligger tre poäng efter serieledande Malmö och tvåan Djurgården, på samma poäng som AIK – men med bättre målskillnad. Guldstriden är öppen.

– Det är otroligt jämnt. Många lag i toppen har tuffa matcher kvar. Det gäller att behålla kylan och ta en match i taget, säger Dennis Widgren.

Allsvenskan tar nu ett landslagsuppehåll innan Hammarby tar emot serieledande Malmö hemma på Tele2 Arena. Därefter väntar en bortamatch på en arena som Dennis Widgren känner till mycket väl – Jämtkraft Arena.

– Det blir så klart speciellt. Jag har tränat och spelat matcher på Jämtkraft Arena i större delen av mitt liv och känner till den väl, så det kommer bli extra speciellt.

När lagen möttes på Tele2 Arena i våras vann Hammarby enkelt, med 4–0, lagets första seger mot ÖFK i Allsvenskan.

– Vi fick en ganska bra start där. Jag tror inte Östersund var så nöjda med sin match. Då tappade bollen i farliga lägen, där vi straffade dem hårt, kändes det som.

Även om han nu tillhör en annan klubb och fokuserar på Hammarby försöker Dennis Widgren följa ÖFK så gott det går.

– Det är klart att jag följer hur det går för dem och försöker se deras matcher när jag kan. Det är klart att det inte är kul att det går ont för dem. Jag hoppas att de kan ta någon seger i alla fall i två av de tre matcherna som de har kvar.

Som Hammarbyspelare har han fått vänja sig vid att spela inför ett enormt publikstöd. Hammarby har en lång svit av hemmamatcher med mer än 20 000 personer i publiken.

– Det är kul och inspirerande. Det är verkligen häftigt vilken support det finns runt Hammarby. Man märker att det betyder mycket för supportrarna och stadsdelen att det går bra. Det är otroligt kul att spela på Tele2, säger Dennis Widgren.

Title