Brwa Nouri: – Jag gjorde fel

Patrick Sjöö

ÖFK:s lagkapten Brwa Nouri tvingades lämna flygplanet på Bromma då laget var på väg till Kalmar.

Enligt flygbolaget följde han inte säkerhetsföreskrifterna och uppträdde hotfullt.

– Det var inte bra såklart. Jag gjorde ett fel som jag aldrig kunde tro skulle få sådana konsekvenser. Och jag ber om ursäkt för det här, säger Brwa Nouri.

8.25 på lördagsmorgonen lyfte ÖFK från Frösön. På Bromma var det flygbyte till slutdestinationen Kalmar där ÖFK spelar match på söndag.

I flygplanet hände något som fick flygbolaget att agera hårt. Brwa Nouri tvingades lämna planet och planet försenades med en timme då man var tvungen att leta efter Nouris väska i bagaget. En väska får aldrig åka med om ägaren inte finns med på planet.

Enligt flygbolaget fick Brwa Nouri inte åka med på grund av att han inte följt säkerhetsföreskrifterna och för att han varit hotfull mot personal.

Så här säger Brwa Nouri själv om händelsen:

– Flygvärdinnan gick förbi och frågade om jag hade flygplansläge eftersom jag höll på med telefonen. Hon sa att hon ville se telefonen så verkligen flygplansläget var på. Jag sa att jag redan ärligt berättat att flygplansläget var på. Då gick hon, berättar Nouri.

Efter en stund kom hon tillbaka och hade då piloten med sig.

– De bad mig lämna planet och jag skulle inte få åka med. Det kändes orimligt. Men jag hade ju givetvis gjort fel. Jag skulle ha visat flygplansläget om jag hade förstått konsekvenserna.

Enligt flygvärdinnan uppträdde du hotfullt?

– Om hon anser att det var hotfullt att jag inte ville bevisa att mitt flygplansläge var på, som jag redan sagt var på, är jag ledsen för det.

Hur känns det nu?

– Oerhört tråkigt att det skulle bli så här. Hur jag än uppfattade situationen så gjorde jag ju fel. Jag vill som sagt be flygvärdinnan om ursäkt och även medpassagerarna, flygbolaget och min klubb.

Brwa Nouri åkte bil från Stockholm till Kalmar.

I morgon spelar Östersunds FK bortamatch mot Kalmar FF. Nu är fullt fokus på den matchen och frågor om den här händelsen hänvisas till ordförande Daniel Kindberg.

Title