Brunflo studsade tillbaka och vann

Redaktion

Efter en klen premiär mot Härnösand för en vecka sedan tog Brunflo säsongens första seger under fredagskvällen.

Njurunda besegrades med 5–2 (1–0, 3–0, 1–2).

– Skönt att studsa tillbaka direkt efter en sämre insats, sa tränaren Jens Östlund.

Brunflo kom ut med helt annan energi mot Njurunda än i premiären mot Härnösand. Man skapade massor med målchanser i inledningen och borde ha gått till vila med mer än en 1–o-ledning.

I andra perioden kom målen och Brunflo kunde gå ifrån till 4–0 efter mål av Hampus Almén, Jonas Rönngren och Anton Klint.

Njurunda lyckades göra lite match av det hela i sista perioden då man närmade sig till 4–2 innan Samuel Sjöö prickade in 5–2 i tom bur.

– Vi gjorde en riktigt bra förstaperiod med bra tryck mot deras mål. Det enda negativa var väl att vi inte gjorde fler mål. Vi investerade i första perioden och fick målen i andra i stället trots att den perioden var sämre spelmässigt, sa Jens Östlund.

Serien är betydligt bättre i år och det är bara att konstatera att det inte blir några lätta matcher.

– Det har visat sig så här långt att det bara är jämna matcher. Det kommer inte att gå att släppa in tre snabba mål, som vi gjorde i premiären, om vi vill vinna matcher, säger Jens Östlund.

Nu väntar Sundsvall Hockey på tisdag. Ett Sundsvall som ännu inte tappat poäng.

– Det ska bli kul att få möta dem inför deras stora publik. Jag hoppas vi blir första laget som besegrar dem.

 

Bilden:
Brunflos målskyttar i segermatchen mot Njurunda, Jonathan Queckfeldt, Jonas Rönngren, Hampus Almén, Samuel Sjöö och Anton Klint.

Title