Brunflo föll i toppmötet mot Kovland

Anne Svensson-Myhr

Det var jämnt skägg mellan de två topplagen under fredagens match i Ånäshallen, men utvisningar och slarv i egen zon fällde Brunflo i tredjeperioden, och Kovland bärgade segern med 6-3.

Så här säger tränare Jens Östlund om matchen:

Kovland startar bäst, är mycket hungrigare och vinner närkamperna. Vi visste att Kovland skulle komma ut med högsta växel direkt och försökte agera därefter. Jag tycker att vi får vara nöjda med att bara ligga under med 2-1 efter första perioden.

Under andra perioden vänder vi på steken efter två fina powerplaymål av Edvin Mann. Det är många målchanser fram och tillbaka, perioden är jämn, vi är inne i tempot och vinner fler närkamper. Oturligt nog så släpper vi in 3-3 i slutet av perioden och vi går även till periodvila med dessa siffror.

Sista avgörande fortsätter som de andra perioderna med högt tempo och många målchanser. Vi tappar återigen markering framför vårat eget mål och Kovland tar ledningen med 4-3. Vi trycker på för kvittering men med två minuter kvar får vi en väldigt tuff utvisning emot oss, och Kovland sätter då spiken i kistan genom att göra två snabba mål.

Summeringen blir att vi var för klena i egen zon i man-man spelet. Vi skapar tillräckligt framåt för att vinna, men lite mer skärpa i avsluten är att önska. Vi måste göra det så kallade skitjobbet också när de tuffa matcherna spelas.

Nu är det uppförsbacke om vi ska kunna vinna denna serie, och vi måste ha hjälp från andra lag även om vi går rent resten. För att vinna kommande match mot Kramfors-Alliansen krävs tuffhet i egen zon – framåt löser det sig alltid.

Title