Brunflo avslutar med seriefinal i Klanghallen

Anne Svensson-Myhr

På tisdagkväll klockan 19.30 kan du se Brunflo IK:s A-lag spela sin sista match för den här säsongen.

Serietvåan Brunflo tar då emot serieledande Kovland.

– Det är kul att få avsluta med att möta riktigt bra motstånd. Vi har vunnit två och förlorat en mot Kovland den här säsongen, säger Brunflotränaren Jens Östlund.

Brunflo vann division 2-serien och hade som mål att också vinna Alltvåan. Nu ser Kovland att med största sannolikhet ta hand om förstaplatsen. Det krävs att de förlorar borta mot Brunflo och sedan hemma mot Kramfors för att Brunflo ska ha en chans att ta sig förbi på målskillnad.

– Först ska vi vinna mot Kovland på tisdag och sedan kan vi bara hoppas att Kramfors hjälper oss i sista matchen, säger Östlund.

Det har varit en säsong som har haft höga toppar och djupa dalar för Brunflolaget.

–Framför allt i början av säsongen var det så.  Sedan har det varit jämnare även om jag inte tycker att vi har varit så bra som vi skulle ha kunnat vara, säger Östlund.

Spelarna fick tidigt fick besked om att laget inte skulle få kvala vidare mot division 1. Tror du att det är en bidragande faktor till att har varit dålig tändning i laget under vissa matcher?

– Jag vet inte om man ska kalla det för dålig tändning. Det har inte varit några sura miner varken i omklädningsrum eller på planen. Men jag är övertygad om att beskedet att inte få kvala har påverkat gruppen. Det har varit svårt att plocka fram det allra sista och vi har inte sett riktigt påställda ut under en del matcher. Vi har ändå tagit oss samman och gjort bra sistaperioder på slutet och det är starkt. Jag har bara positiva saker att säga om alla spelare under säsongen.

Blir du kvar som Brunflotränare nästa säsong?

– Det är ingenting som är klart. Jag vill se en del förändringar i klubben innan jag tackar ja. Vad det handlar om för förändringar håller jag för mig själv.

Title