Bertilsson: – Det har varit frustrerande

Ola Laxvik

En efterhängsen skada stör Johan Bertilsson. Nu har anfallaren ledsnat och ska en gång för alla få bukt med sin krånglande hälsena.

– Jag har haft känningar i höger hälsena i två år ungefär och brukar vara ganska stel på mornar och sådär. Men det har varit under kontroll, säger Bertilsson.

Men sedan uppstarten i vintras och framförallt den senaste månaden har skadan gjort sig mer påmind. Nu väntar behandling med Jenny Larsson, klubbens fysioterapeut.
– Vi kör mycket behandling och testar olika skor, bland annat. Senast idag körde vi akupunktur. Förhoppningsvis kommer det ge med sig, fortsätter Bertilsson.

Hur fick du skadan till att börja med?
– Vi vet inte om det beror på underlag, skor eller överbelastning. Det har kommit smygandes, vad det beror på vet jag inte, berättar Bertilsson.

Den återkommande skadekänningen har dock inte stoppat Bertilsson helt från spel.
– Jag har kunnat spela mycket trots skadan, sen om jag hade spelat mer eller inte vet jag inte, men för min del har det funkat som bäst när jag spelat många matcher och kunnat träna väldigt bra.

– Det har varit svårare nu under våren, det har varit ryckigt i både träning och matcher. Det har varit frustrerande.

I morgondagens hemmamöte med Kalmar är en revanschsugen Bertilsson tillgänglig för spel, men vilka som startar får spelarna veta först imorgon förmiddag.

– Vi får se vad tränarna väljer att göra. Efter två matcher med sämre resultat är vi sugna att vinna här på hemmaplan.

Foto: Bildbyrån

Title