Bergqvist har skrivit nytt kontrakt med ÖFK

Patrick Sjöö

Nu har ännu en spelare rivit sitt kontrakt med ÖFK.

Och skrivit ett nytt.

– Jag har skrivit på för ytterligare tre år, berättar 23-årige backen Douglas Bergqvist.

Douglas Bergqvist föddes på Ekerö utanför Stockholm, men flyttade med familjen till England som 8-åring. Den engelska karriären inledde han i Readings ungdomslag. Sedan har han spelat i många klubbar innan ÖFK hörde av sig inför säsongen 2014.

– Jag minns att det var en ganska tuff tid i början. Det var jobbigt att flytta hemifrån och i början tvivlade jag lite på att det var rätt. Det gick ju inte så bra direkt och man funderade lite. Men klubben och speciellt Graham Potter var väldigt omtänksam och det började att kännas rätt och allt började fungera. Jag gav aldrig upp och efter den jobbiga inledningen så har jag trivts bra, säger Douglas Bergqvist.

Han har haft en spikrak utveckling och är nu en av de givna i startelvan i lagets backlinje.

– Han har ju varit en av våra nyckelspelare från Superettan till Allsvenskan. Det har hänt mycket med honom under de tre säsonger som han har varit här. Han går verkligen in för att vilja förbättra sig. Han ger allt på varenda träning. Att han utvecklats så snabbt är inte så överraskande för mig med tanke på hur målinriktad han är. Jag är glad att han vill tillhöra vår klubb även de kommande åren, säger Graham Potter.

Douglas känner också själv att kurvan pekat uppåt.

– Jag känner att jag utvecklats bra under de tre år som jag har varit här. Det känns också som den bästa klubben jag kan vara i för att utvecklas för att nå nästa nivå. Jag vet ju vad jag har för dröm, säger Douglas.

Och drömmen är…?

– Jag vill först göra det bra med Östersund. Men kollar man på min framtid så vill jag ta ett steg ut i Europa till en större liga. Sedan vidare till Premier League och det är mitt mål. Det är dit jag vill.

Vilket är ditt favoritlag?

– Manchester United. En dag ska jag vara där.

Title