Norlin och Falkarna gör hyllningslåt till ÖFK – Lyssna!

Patrick Sjöö

Här kommer hyllningen till Östersunds FK och den jämtländska fotbollsgemenskapen!

Det är artisten Annika Norlin och supporterföreningen Falkarna som står bakom låten ”Rött & svart pumpar hjärtat”!

– Jag har försökt göra en traditionell låt, som ändå är öppen och otraditionell. Något man kan sjunga med i utan att ha hört den förut, men som man ändå ska kunna lyssna på utan att kräkas även om man måste höra den 300 000 gånger, säger Annika Norlin i ett pressmedelande.

Förfrågan om att hjälpa till med Falkarnas hyllningslåt kom på initiativ från Anders Ringfelter, styrelseledamot och tifoansvarig i Falkarna.

– Vi tyckte att det vore kul med en låt som uppstod från fansen själva, så jag började klinka melodier på pianot. En fastnade lite extra, men jag kände rätt fort att vi behövde hjälp att färdigställa den och göra den proffsig både musik- och textmässigt. Eftersom vi ville göra en lite mer känsloladdad hyllningslåt, och gärna ha en artist som har sina rötter i Jämtland och känner Östersund passade Annika Norlin perfekt. Så jag skickade chansartat melodin tillsammans med ett långt mail till Annika, som bara efter en kort tid svarade att hon gärna ställde upp, säger Anders Ringfelter i pressmedelandet.

– På sättet som Anders beskrev klubben och vilken slags låt de skulle vilja ha tänkte jag att jag skulle kunna göra den. Anders gav mig en grundmelodi och lite ord som Falkarna gärna ville ha med i låten och vi ville bägge också ha med känslan av de inkluderande och nya tankegångarna som Östersunds FK står för, säger Annika Norlin.

Annika Norlin, som är född och uppvuxen i Östersund, beskriver sin relation till fotbolls- och sportlåtar som ”stor och flödande”.

– Så har det varit sedan Nu tar vi dom med Hockeylandslaget. Jag gillar all musik där känslor ska maxas och det finns få bättre tillfällen för det än i samband med fotboll.

Inspiration till låten hämtade hon bland annat från bekanta, som berättade om deras upplevelser av att stå på läktaren och följa en fotbollsmatch.

– Utan att vara särskilt fotbollsintresserad har jag märkt att jag och mina kompisar ändå tar åt oss ära av Östersunds FK:s framgångar. Jag tror man gör det med allt bra från sin hemstad. Annars var ju inspirationen Östersund överlag och hur det känns när det är morgon och man har varit på fest och går över Frösöbron, och den delen kan jag ju, berättar Annika Norlin.

Supporterföreningen Falkarna startade 2016, under Östersunds FK:s första år i allsvenskan. På kort tid har föreningen blivit omtalade i fotbolls-Sverige genom sin positiva supporterkultur och sina nytänkande tifos, som den lasershow som inledde hemmamatchen mot Hammarby på Jämtkraft Arena i oktober.

I pressmeddelandet säger Joakim Castberg, ordförande för Falkarna:

– 21 mars 2016 hade vi ett uppstartsmöte där jag hade samlat diverse folk från olika ”gäng” och där och då såddes fröet till föreningen. Att vi ett år senare får ett samarbete med en av Sveriges just nu hetaste artister och bästa låtskrivare är ju ganska surrealistisk när man tänker på det. De säger att andra året är det tuffaste året men vi har lagt ribban högt genom vårt första år och kommer att göra allt för att fortsätta att utvecklas i samma takt och utveckla supporterkulturen som vi tror på genom kärlek, respekt och laser.

Title