Widgren minns senaste matchen mot Härnösand

Niclas Lidström

På tisdagen klockan 18.00 spelar ÖFK en otroligt viktig bortamatch mot Härnösand i Svenska cupen. Seger för ÖFK i kväll och då väntar gruppspel i cupen i februari/mars.

Det var tack vare segrar över exempelvis Sollentuna som ÖFK nu spelare i Europa League. Sollentuna stod för motståndet på bortaplan för nästan precis ett år sedan i Svenska cupen. Den gången vann ÖFK med 2-0 och kvalificerade sig för gruppspelet i cupen för att sedan vinna Svenska cupen och sedan ta sig vidare till gruppspelet i Europa League.

Den här gången är det alltså division 2-laget Härnösand som står för motståndet. I helgen besökte Härnösand Jämtkraft Arena för att möte IFK Östersund och nu är det alltså dags för nästas jämtländska motståndare, ÖFK.

I ÖFK saknas fortfarande Douglas Bergqvist som har haft skadekänningar och kör rehab, även Hosam Aiesh vilar. Borta är också Saman Ghoddos som spelar med sitt Iran och Ken Sema som i kväll finns med i truppen mot Nederländerna.

Men i övrigt är alla friska och finns med i den trupp som åker till Härnösand för cupmatchen.

-Det är alltid roligt att möta lag som har den här matchen som årets viktigaste match. De kommer att kriga på och göra allt för att vinna över oss, konstaterar Dennis Widgren.

Det här är inte första gången som Dennis spelar på Högslätten i Härnösand, han kommer ihåg när ÖFK låg i division 2 och spelade bortamatch mot Härnösand.

– Vi spelade dåligt i första halvleken och Graham (Potter) skällde ut oss i halvtid. Men jag tror att vi vann matchen till slut, minns Dennis.

Året var 2011 och ÖFK och Härnösand spelade alltså båda i division 2. Sedan dess har det hänt mycket. ÖFK står nu en match ifrån ett nytt gruppspel i Svenska cupen, matcher som är otroligt viktiga.

-Känslan är bra. Det ska bli spännande att spela mot Härnösand. Vi fick tre dagars ledigt direkt efter matchen mot matchen mot Häcken, berättar Dennis.

Vinner ÖFK i kväll mot Härnösand väntar gruppspel i Svenska cupen i februari/mars.

Matchen startar klockan 18.00 och sänds via: www.allehanda.se

 

Title