”Vi kanske väljer ett sätt som ÖFK inte upplevt tidigare

Patrick Sjöö

Gaistränaren Bosco Orovic ser ÖFK som megafavorit på söndag.

Samtidigt skickar han en passning.

– Vem vet. Vi kanske väljer att möta ÖFK på ett sätt som de inte upplevt tidigare, säger Bosco Orovic.

Gais vann gruppen i Svenska Cupen med Vasalund, Hammarby och Elfsborg bakom sig i gruppen. Lotten föll på Östersunds FK på bortaplan i kvartsfinalen.

– Jag hade hellre sett en kortare distans till matchen och en plats som inte är lika kall. Men samtidigt ska det bli kul att möta ÖFK och jag beundrar deras sätt att spela fotboll, säger Gaistränaren Bosco Orovic.

Han har följt ÖFK:s framgångar under säsongen, men säger sig inte vara så väldigt överraskad.

– Jag gillar Graham Potter och hans fotbollsfilosofi. Jag tror att ÖFK klev in och överraskade motståndarna med ett spel som inte såg ut som den traditionellt svenska fotbollen. Det enda dåliga som jag upplevde det var att de fegade ur hemma mot Arsenal. Annars har de ju gjort det väldigt, väldigt bra, säger Orovic.

Jag läste någonstans att Gais kallades ”ÖFK light”. Vad säger du om det?

– Haha. Nja, jag vet väl inte direkt om vi är ÖFK light. Men det är en smickrande beskrivning. Vi har i alla fall också en tydlig idé hur vi vill spela fotboll och vi har satt upp en målsättning att vara tillbaka i Allsvenskan 2020.

Hur blir det att komma till Jämtkraft Arena på söndag som underdogs?

– Jag, tror att det passar oss bra. Att jobba i underläge kan göra oss mer avslappnad. Ingen tror ju på oss. Men varje match lever sitt egna liv så det är mycket som kan hända. ÖFK kanske vinner nio matcher av 10 mot oss och då får man hoppas att det här är den tionde. Vi är inte så tokigt lag och har gjort det bra i Svenska Cupen.

Du hotade med att ni kanske väljer att möta ÖFK på ett sätt som de inte upplevt tidigare. Du har alltså en given plan hur ni ska överraska på söndag?

– Jag säger ingenting (skratt).

Kvartsfinalen mellan Östersunds FK och Gais spelas klockan 17.00 på söndag på Jämtkraft Arena. Segerlaget på söndag spelar semifinal mot vinnaren i mötet Malm–Göteborg.

HÄR köper du biljetter till söndagens kvartsfinal.

Title