Välkommen till hockeybloggen – OFF THE ICE

Maria Paulsson

Här kommer ni i första hand få läsa om Brunflo IKs a-lag och få senaste nytt kring laget och klubben. Här blandas personligt med fakta och allvar med humor.

Brunflo Hockey började sin kvalserie tungt med en totalkross av Sollefteå, men trots det tror jag laget kommer återhämta sig och säkra sin plats i division ett inför kommande säsong. Brunflo har en hel del nya sammansättningar i femmorna och jag tror att vi redan i kvällens match mot Ånge kommer se en stor förbättring, inte minst med en annan inställning än sist.

Jag vill börja med att skicka en stor eloge till inhoppande målvakterna Peter Eriksson (44 år) och Hugo Marklund (15 år) som under söndagsmatchen mot Sollefteå klev in och gjorde sitt absolut yttersta för att stoppa puckarna som haglade mot dem. Otroligt starkt och det visar på vilket stort hjärta det finns i klubben, man ställer upp för varandra, något som är viktigt att behålla!

Annars har Brunflo två väldigt bra ordinarie målvakter, Johan Lantz som är en enligt mig otroligt stabil och väl skolad målvakt på väg uppåt i sin karriärstege. Han har under säsongens gång levererat väldigt goda resultat och känns som en bra trygghet längst bak i ledet. Johan Berge har många år av erfarenhet och har rankats väldigt högt i division ett under årens gång, jag tror han kan tillföra väldigt mycket med sin rutin, snabbhet och kunskap. Trots lika förnamn har de två skilda spelstilar vilket tränarna Henka och Larsa kan använda sig av i olika lägen.

Truppen i övrigt har fyllts på inför kvalet med såväl nykomlingar som ”gamla rävar”, en blandning av gammalt och ungt som jag tror kan vara en stor fördel. Unga hungriga spelare som stöttas upp av äldre spelare med en kunskap som endast kan fås utav matcherfarenhet. Gary Woolford, Ryan Wetterberg och Victor Vängman finns alla med med i topp 5 på Brunflos ”all-time-high” för flest gjorda poäng, bara det säger ju en hel del som vad de har för erfarenheter i bagaget. Hur mycket istid de kommer bidra med under kvalet återstår att se.

Ikväll är det dags för kvalets första hemmamatch och Ånge står för motståndet. Ånges trupp består av en hel del ”gamla” Brunflobekantingar inte minst målvakterna Kalle Malmqvist och André Lemon, deras senaste forwardtillskott Samuel Sjöö (från ÖIK J20) har även han rötterna i Brunflo. Det ska bli spännande att se ett lag vi tidigare inte sett i Klanghallen i år samt ett Brunflo med sina nytillskott och revanschlust från söndagens match.

Charmen med hockey är att vad som helst kan ske, därför ska det bli otroligt roligt att följa detta kval. Hoppas ni vill följa med!

Title