Undvik att bli lurad då du köper biljetter!

Patrick Sjöö

Ännu är inte biljetterna släppta till premiärmatchen mellan Östersunds FK och Djurgården.

Men ändå finns det biljetter till försäljning nätet.

– I takt med takt med att intresset för fotboll ökar så ökar också antalet icke auktoriserade aktörer på biljettmarknaden. Det gäller att se upp så man inte blir lurad, säger ÖFK:s eventansvarige Jonas Nilsson.

De senaste säsongerna har premiärerna av Allsvenskan och Superettan lockat storpublik.

2017 såg över 150 000 åskådare den allra första omgången i ligorna och siffran kommer knappast att bli lägre 2018. För att vara säker på sin plats så gäller det inte bara att köpa biljett.  Man bör också göra det på rätt ställe.

Just nu finns det biljetter till Östersunds FK-Djurgården att köpa på sajten Viagogo. För 1398 kronor får du en biljett på långsidan.

Men det är ett problem. Det finns inga släppta biljetter så det schweiziska företaget har inga biljetter i sin ägo.

 

Flera personer som köpt biljetter via Viagogo berättar om hur de blivit lurade. En sällskap som skulle se Malmö på bortaplan mot Real Madrid i Champions League kom inte in på arenan. De biljetter som de köpt för 12 000 kronor från Viagogo var inte giltiga.

– För att undvika att betala ett överpris eller i värsta fall stå utan biljett så bör man köpa biljetter via respektive klubbs hemsida. Då kan man känna sig säker, säger Jonas Nilsson.

 

Title