TV: Flygplatsen håller nattöppet för ÖFK

Patrick Sjöö

Östersunds FK hyr ett eget plan för att ta sig till Luxemburg och spela mot Fola Esch.

Laget hade önskemål att flyga hem på natten efter matchen, men det blev problem eftersom Åre Östersund Airport är stängd nattetid.

– Vi har beslutat att hålla flygplatsen öppen för att ta emot laget. Det ÖFK betyder för den här staden och för oss som flygplats så var det ett lätt beslut, säger flygplatschefen Susanne Norman.

Östersunds FK hyr alltså ett eget plan för att ta sig ner till Luxemburg vid lunchtid på onsdag. Matchen mot Fola Esch spelas på torsdag klockan 19.30 och sedan flyger laget hem för att inleda förberedelserna inför derbyt på söndag mot Sundsvall.

– När ÖFK ställde frågan om att få landa mitt i natten så blev det lite fixande och trixande. Vi behövde ta in folk som har semester. Det går ju inte att folk som jobbar dagtid går in på natten. Det vi behövde var en brandstyrka, lastare och fälthållare som ser till att det till exempel inte finns fåglar eller rådjur på landningsbanan. Nu har vi fått ihop ett gäng som jobbar så nu kan vi ta emot ÖFK på natten mot fredag, säger flygplatschefen Susanne Norman.

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg blev glad då beskedet kom från flygplatsen på Frösön att laget inte behöver stanna en extranatt i Luxemburg.

– Det är oerhört tacksamt att vi har det här stödet i samhället. Jag är helt säker på att det här beslutet från flygplatsen kommer att bidra till sportsliga framgångar. Vi tjänar ju en hel dag i det späckade spelschemat och det kan vara avgörande i slutändan. Där utöver är det givetvis också ekonomiskt positivt, säger Daniel Kindberg.

Bilden: Björn Hansson, Susanne Norman och Andreas Lindgren är laddade för att ta emot ÖFK på fredag natt. – Jag är egentligen ingen fotbollsälskare, men jag är oerhört stolt över ÖFK, säger Björn Hansson.

Title