Trelleborgs tränare tror på spännande cupmatch

Niclas Lidström

I den sista matchen för säsongen fixade de ett allsvenskt kontrakt. På fredag möter Trelleborg ett laddat ÖFK på Jämtkraft Arena i Svenska cupen i fotboll.

– Jag har respekt för ÖFK och det är ett riktigt bra lag som vi möter, säger Trelleborgs tränare Patrick Winqvist.

På fredag kväll startar fotbollssäsongen på allvar i Sverige. Då spelas den första matchen i Svenska Cupen när Trelleborg kommer på besök på Jämtkraft Arena.I ÖFK:s grupp ingår förutom Trelleborg också Åtvidaberg och Kalmar FF.

Svenska cupen går nu in i gruppspelsskede där fyra lag i åtta grupper gör upp om åtta kvartsfinalplatser. Det här betyder att det bara är segraren i varje grupp som får spela kvartsfinal.

När det stod klart att ÖFK skulle spela 16-dels final i Europa League mot Arsenal skickade klubben en förfrågan till Trelleborg och Svenska Fotbollförbundet om att flytta cupmatchen mot Trelleborg, som egentligen skulle spelas mellan hemma- och bortamatchen mot Arsenal.

– Vi tyckte att det var självklart att hjälpa till och därmed säga ja till flytten av matchen. Det är bra för ÖFK men också för svensk fotboll, förklarar Patrick Winqvist, tränare i Trelleborg.

Vintern har precis kommit till Trelleborg dagarna före matchen mot ÖFK. Även om det inte är några stora mängder är det i alla fall vitt på marken, förklarar Patrick.

– Vi är redo för att spela i Östersund och att det är kallt och mycket snö berör oss inte så mycket. Det blir en tuff och svår match mot ett bra motstånd.

Är det bra eller inte bra för er att möta ÖFK bara dagarna före deras match mot Arsenal?

– Spelarna i ÖFK är inte mer än människor. Självklart tänker de mycket på matchen mot Arsenal. Men jag vet inte om det hjälper oss.

I träningsmatchen mot Öster nu senast fick Trelleborgs lagkapten och stora stjärna, Salif Camara Jönsson, fick utgå med en svår skada. De första rapporterna pratade om att hälsenan gått av.

– Vi vet ännu inte hur illa skadad han är. Men det ser inte så bra ut. Jättetråkigt eftersom han hade sett fram emot att få spela i högsta nationella ligan i Sverige. Men skador är en del av fotbollen tyvärr, slår Winqvist fast.

En annan av lagets stora stjärnor förra säsongen, Dino Islamovic lämnade Trelleborg och finns numera hos ÖFK.

– Jätteroligt för Dino att en av landets bästa klubbar vill ha honom i sitt lag. Visst hade jag hellre sett honom spela med oss men jag känner glädje när jag ser spelare som jag har varit med och hjälpt lyckas. Jag såg Saman Ghoddos när hans spelade som liten knatte här nere, Hosam Aiesh har jag också följt.

Trelleborgs tränare Patrick Winqvist är extra känd för en sak, han coachar alltid i en kortärmad tröja. Oavsett väderlek. Förra året när Trelleborg gästade Jämtkraft i cupen körde han korttröja trots mars-kyla.

– Ja, men det var ju en fin dag kommer jag ihåg. Solsken och lite kallt kanske. Men jag har en regel att alltid köra kortärmat i serien men i cupen tillåter jag mig själv att ha långärmat. Vi får se hur jag gör den här gången.

Foto: Bildbyrån

Förra årets cupseger har tagit oss hela vägen till kommande sextondel mot Arsenal. På fredag möter vi Trelleborg i årets första match i Svenska Cupen och vi behöver dig på plats för att försvara titeln och på nytt ta oss ut i Europa.

Biljetter finns på: http://ostersundsfk.ebiljett.nu

Title