Tre Kronor hyllades på Sergels Torg

Patrick Sjöö

Tusentals människor samlades på Sergels Torg under eftermiddagen för att hylla hockeyhjältarna som tog VM-guld efter finalrysaren mot Kanada.

Med i laget finns tre spelare som började sina ishockeykarriärer i Jämtland. Henrik och Joel Lundqvist, som har Järpens IF som moderklubb, tog sina första skär på Åresjöns is. Alexander Edler började sin karriär i Z-hallen i Östersunds IK:s färger.

– Anledningen att jag kom till VM var att vi skulle ta guld. Det känns förstås oerhört skönt att vi lyckades, sa Henrik Lundqvist.

Mest applåder drog dock Niclas Bäckström ner då han berättade om sin långvariga relation med William Nylander. Bland annat som barnvakt.
– Det är tio år sen nu, när han var 12-13 år. Då fick man sitta barnvakt åt honom i Washington. Och nu spelar man samma i kedja. Det är ganska unikt faktiskt. Och jag unnar honom allt det här, säger Bäckström.

Nylander sa:
– Han är bland de bättre barnvakterna som jag har haft. Men jag har fortfarande slagit honom i pingis. Det lever man på, sa William Nylander och skrattade.

Title