Tränarduon stannar två säsonger till i Brunflo

Patrick Sjöö

Nu är det klart att tränarparet Jens Östlund och Gary Woolford stannar ytterligare två säsonger i Brunflo IK.

– Jag ser redan fram emot kommande säsong och att vi nu kan inleda ett långsiktigt arbete, säger Jens Östlund.

I juni förra året blev det klart att Gary Woolford skulle träna Brunflo i hockeytvåan. Det dröjde dock ända till september innan det blev klart att även Jens Östlund skulle finnas med i tränarstaben.

Nu när de tidigt har skrivit nya kontrakt över två säsonger kommer förberedelserna inför kommande säsong att bli betydligt bättre.

– Det var ganska obefintlig försäsongsträning för några spelare inför den här säsongen. Så vill vi inte ha det i år. Det måste bli seriösare där. Vi ska nog att köra tre pass i veckan under sommaren för att komma bättre förberedda i år, säger Jens Östlund.

Vad är det långsiktiga målet?

– Just nu är det inte läge varken sportsligt eller ekonomiskt rätt att gå upp i division 1. Men vi får se vad det blir av det förslag som Kovland har lämnat in där man vill dela upp den norra serien i två serier för att undvika de långa resorna. Om det går igenom så är det mycket möjligt att vi försöker ta en division 1-plats inom ett par år, säger Jens Östlund.

I veckan börjar lagbygget inför säsongen.

– Vi hoppas att få behålla de flesta spelare. Vi hade ju ett väldigt ungt lag och flera hade aldrig spelat A-lagshockey tidigare och bör kunna kliva framåt nästa år. Jag hoppas inte att spelare slutar för att vi kommer att träna hårdare under sommaren än tidigare, säger Jens Östlund.

Title