Toure: – Det var amatörer som mötte proffs

Patrick Sjöö

Division 2-laget Härnösands FF stod upp bra mot Östersunds FK i cupmatchen på Högslätten.

0–2 var en hedersam förlust ansåg de flesta vid den gemensamma middagen efter matchen.

– Jag snackade med en kille från Sundsvall innan matchen som sa att vi kommer att släppa in 20 mål. Så blev det tack och lov inte, säger Härnösands Bamekee Toure och skrattar.

Härnösand stå emot målmässigt i drygt 50 minuter i ruskvädret på Högslättens konstgräsplan. Spelmässigt hade hemmalaget det kämpigt i slutet då det kunde ha runnit i väg i målprotokollet.

– Ja, vi var trötta i andra halvlek. Det är jobbigt att knappt få långa bollen och man bara måste springa. Det är klart att vi tog slut, säger Härnösandsforwarden Bamekee Toure.

För Härnösands FF var det den största match som man spelat och spelarna hade länge sett fram emot dessa 90 minuter.

– Ja, det är ju den största match som jag har spelat så visst var det roligt för oss spelare och hela klubben att få en sådan här match. Östersund är ett fantastiskt bra lag och de har de visat i både allsvenskan och Europa League. Man får tänka på att det var amatörer som mötte proffs, säger Bamekee Toure.

Trots förlust så var Härnösandsspelarna ändå nöjda med insatsen.

– Vi gjorde verkligen vårt yttersta och vi kämpade och slet för varandra under hela matchen. Vi gav aldrig upp trots att vi hade det jobbigt. Om vi skulle ha spelat så här under serien så hade vi nog vunnit varenda match, säger Bamekee Toure.

På lördag spelar Härnösands FF årets sista match på Högslätten då de tar emot Bollnäs.

För Östersunds FK väntar också hemmamatch på lördag då Örebro kommer på besök.

Title