Tekie tänker vinna kompismatchen på söndag

Patrick Sjöö

För Tesfaldet Tekie blir söndagens match mot Gais extra speciell.

I motståndarlaget finns en av hans bästa vänner med.

– Han vet om att de kommer att få det rejält jobbigt här uppe, säger Tekie och skrattar.

Tesfaldet Tekie var med i göteborgsföreningen Gunnilses framgångsrika ungdomslag som vann allt. Om motståndet hette IFK Göteborg eller Gais spelade ingen roll.

– Vi var verkligen bra och körde över allt motstånd. Jag spelade där tills jag var 16 år och gick till IFK Norrköping. Jag fick även förfrågningar från både IFK Göteborg och Gais innan jag bestämde mig. Det var många grabbar i laget som större klubbar fick upp ögonen för eftersom det gick så bra för oss, berättar Tekie.

En av hans bästa kompisar, Ajdin Zeljkovic, hamnade i Gais och på söndag ställs de mot varandra.

– Ajdin är ju inte heller startspelare, men jag hoppas verkligen att vi får komma in och möta varandra. Han är en duktig spelare och mot Vasalund fick han hoppa in sent och gjorde mål.

Tesfaldet Tekie tror inte att det kommer att bli enkelt att spela bort Gais ur truppen.

– De spelar en rolig fotboll som är lite osvensk. Jag är ganska övertygad om att det kommer hit för att utmana oss rejält. De lag som har kommit hit för att försvara sig har det inte fungerat så bra för, säger Tekie.

Att möta en av sina närmaste vänner tycker Tekie känns speciellt.

– Ja, det kommer att bli fantastiskt roligt. Vi har ju hängt ihop sedan tiden i Gunnilse och hela den gruppen blev väldigt tajt. Jag hoppas jag kan träffa honom på hotellet på lördag då de kommer. Jag ska försöka luska ut vad de har för taktik (skratt).

HÄR kan du köpa biljetter till kvartsfinalen på söndag. Avspark är 17.00.

Title