Tekie laddad för att ta mer ansvar

Patrick Sjöö

Lagkaptenen Brwa Nouri har lämnat laget.

Nu får Tesfaldet Tekie en ännu viktigare roll på mittfältet.

– Jag är beredd att ta mer ansvar, säger Tekie som har visat fin form under de senaste matcherna.

På lördag blir det ny fotbolls- och publikfest på Jämtkraft Arena då Elfsborg kommer på besök. Många ser matchen mot Elfsborg som en perfekt förfest innan det är dags att se artisterna på Storsjöyran.

– Det känns som att vi har en bra chans att bjuda på tre poäng, säger Tesfaldet Tekie.

Själv har han dock inga sköna minnen av möten mot Elfsborg. Under sin tid i IFK Norrköping lyckades det aldrig så bra mot just Boråslaget.

– Det är ju faktiskt så att jag aldrig  har varit med och besegrat Elfsborg. Det är dags att vända den där trenden för mig på lördag, säger Tekie.

Han kommer framför allt ihåg en match mot Elfsborg med fasa.

– Det var under mitt första år i Allsvenskan med Norrköping. Det var ganska kallt den här dagen så jag hade träningsoverall på mig på bänken. Janne Andersson, som tränade, sa till mig att jag skulle hoppa in. Jag tog av mig träningsoverallen och ställde mig för att byta. Då ropade Janne att jag skulle ta på mig matchtröjan. Jag tittade ner på min tröja och insåg att jag hade glömt matchtröjan inne i omklädningsrummet. Jag fick inte hoppa in i den matchen och jag lärde mig en läxa. Att alltid ha matchtröjan på mig och vara förberedd, säger Tekie och ler.

Numera glömmer han aldrig sin matchtröja och har vuxit in i laget som en given startspelare. Att nu Brwa Nouri har lämnat kommer att innebära mer ansvar för Tekie.

– Jag är beredd på det, men jag har alltid velat ta ansvar. Jag hoppas jag visar det både på match, träning och i omklädningsrummet, säger Tekie.

Hur känns det efter att Nouri nu försvunnit?

– Det är alltid jobbigt då spelare lämnar även om vi börjar bli lite vana nu. Det har varit väldigt utvecklande att få spela med Brwa och jag har lärt mig mycket. Jag önskar verkligen honom lycka till.

Vad är de stora skillnaderna mellan er?

– Jag är en spelare som gillar att ta risker i mitt spel så det kan vara bra om jag är lite högre upp i banan. Om vi tappar boll så bör det finnas folk som kan täcka upp bakom. Brwa är mer lugn med bollen och hittar de rätta passningarna uppåt samtidigt som han ska hjälpa backlinjen. Han är alltid spelbar. Vi kanske är lika som fotbollsspelare, men med olika egenskaper. Jag trivdes med honom.

ÖFK inledde nystarten av Allsvenskan att vända underläge till seger mot Hammarby borta. Tekie kvitterade i 58:e minuten och strax efteråt skickade Ghoddos in segermålet.

– Jag minns att jag sa i en intervju efteråt att hela Sverige hade förväntat sig att vi skulle falla efter allt som hänt. Men det har aldrig funnits i våra tankar att det skulle finnas risk att det ska börja gå dåligt. Vi har hela tiden vetat vad vi kan. Det var förstås oerhört skönt att få göra det där målet mot Hammarby.

Den där målgesten då du pekade och tittade mot skyn. Vad betydde den?

– Den var riktad mot Gud och för att hedra min pappa som har gått bort.

Klockan 16.00 på lördag är det alltså avspark och under torsdagskvällen hade 5100 biljetter sålts.

– Det var ju en härlig stämning mot Trelleborg och jag hoppas att vi får det stödet igen mot Elfsborg. Det är så inspirerande att spela då man känner ett sådant stöd. Men om vi ska ta tre poäng så gäller det att vara skärpta i allt vi gör, men samtidigt spela avslappnat. Det är också viktigt att vi lyckas utnyttja deras svagheter. Det blir nog svårt att upprepa Trelleborgsmatchen och leda med 3–0 efter elva minuter. Men man vet aldrig, säger Tekie och skrattar.

Här köper du biljetter till ÖFK-Elfsborg lördag klockan 16.00

1: ostersundsfk.ebiljett.nu
2: ÖFK-butiken (öppet vardagar 12.00 – 17.00, lördagar 12.00 – 16.00)
3: AXS, 0771-45 46 00
4: Förbutiken på ICA Kvantum Lillänge

Biljetter säljes även på Jämtkraft Arena matchdag. Vid köp av biljett vid arenan tillkommer 40 kr per biljett (förutom i Falkarnas och i gästande lags sektioner).

Här kan du se vilka matcher som just nu finns för försäljning.

Klicka här för att köpa biljetter till hemmamatchen mot Elfsborg.

Title