Tekie: – Ingen var förvånad att det var Fritzson

Patrick Sjöö

Tefaldet Tekie åkte på en märklig fotledsskada under träning.

Ludvig Fritzson föll oturligt över honom.

– Ingen var förvånad att det var Fritzson. Han har tydligen råkat skada andra också. Grabbarna säger att han är nya Bobo, säger Tekie och skrattar.

Tefaldet Tekie fick sitt riktiga genombrott i ÖFK-tröjan då Arsenal gästade Jämtkraft Arena. Många imponerades över hans inhopp. Bland annat tränarlegendaren Arsene Wenger.

– Det var på kvällen efter matchen som jag började få sms från kompisar om att Wenger hade nämnt att jag gjorde det bra. Det är klart att man kände stolthet att få beröm av honom, säger Tekie.

Senast han spelade match var i semifinalen mot Malmö FF. Sedan var han borta en tid på grund av personliga skäl.

När han sedan var tillbaka åkte han på en fotledsskola.

– Det var på träningen dagen efter djurgårdsmatchen som Fritzson oturligt föll över mig. Främre och bakre ledbanden blev uttöjda i vänster fotled. Om något gått av hade det blivit en rehabiliteringstid på säkert tre månader. Det var skönt at det inte var så illa, säger Tekie.

Nu är han i full träning och snart är han matchklar.

– Jag kanske är med i truppen och sitter på bänken mot Brommapojkarna på måndag. Vi får se hur det blir. Sedan är det IFK Norrköping hemma och då hoppas jag verkligen kunna vara med. Det blir speciellt för mig att möta mitt gamla lag eftersom jag tog mina första steg där och har många vänner kvar där, säger Tekie.

Men ännu får han inte tänka alltför mycket på Norrköping.

– Nej, nu är det viktigt att vi bara fokuserar på nästa match. Nu är det Brommapojkarna på bortaplan som gäller på måndag. Vi har ju inte tagit så många poäng så här långt som vi har önskat. Jag hoppas och tror att det blir tre poäng på måndag, säger Tesfaldet Tekie.

Title