Tack för allt Bobo!

James Goucher

Falkarna vill tacka Bobo Sollander för allt han gjort för ÖFK. Bobo kom till ÖFK 2006 inför klubbens första säsong i nybildade division 1 norra. Laget spelade hemmamatcherna på Hofvallen och säsongen 2006 hade ÖFK ett publiksnitt på 535 personer. Under de senaste 12 åren har mycket i klubben förändrats, men Bobo har varit med under hela resan (förutom ett lån till Frösön under 2007 och första halvan av 2013 då han slutade med fotbollen).

Jag kommer minnas Bobo som en hårt arbetande spelare som alltid gav allt för laget. En spelare som gjorde en hel del mål under sina första år i ÖFK, men som avslutade karriären som en stabil mittback. Jag minns alla fantastiska klipp från omklädningsrummet efter match när Bobo leder firandet, och jag minns hans vrål när han kommenterade PAOK matchen. Jag önskar honom lycka till i framtiden och tycker det är fantasitskt att han kommer vara kvar i föreningen. Tack för allt.

Jag frågade övriga medlemmar i Falkarna om deras minnen av Bobo:

”Man behöver inte känna till en enda fotbollsspelare i Sverige, men kommer man från Jämtland vet man vem Bobo Sollander är! För mig är Du, Bobo, detsamma som ÖFK! Du har inte alltid varit given i startelvan, men du har funnits typ jämt (det där året du la av har vi glömt), och du kommer saknas av oss supportrar på det där sättet som bara legendarer gör. Därför är det tryggt att veta att du fortsätter vara en kugge i föreningen. Att du fortsätter vara viktig genom att bidra med ödmjukhet, positiv energi, ett leende och en fantastisk lojalitet. Tack för en aldrig sinande tro på laget och för den fantastiska förebild du är.”

Han har varit uträknad vid flera tillfällen men alltid kämpat vidare och kommit tillbaka starkare. Bobo var inte en av de bättre spelarna i laget under ungdomsåren i Frösö IF, men han fortsatte kämpa och fick sedan kontrakt med ÖFK. Under hans 12 år i ÖFK så spelade han 163 matcher och gjorde 24 mål. En del av säsongerna var han ordinarie i startelvan och en del säsonger fick han väldigt lite speltid, men han har alltid varit lojal till klubben.

”Tack för allt du gjort för ÖFK. Vi i Falkarna älskar dig.”

”Jag kommer aldrig sluta köra ”In med Bobo Sollander”, aldrig någonsin! Tack för allt”

”När jag var 14-15 år och spelade i JH-laget så fick vi kika på en match ÖFK spelade i div.1. Var kanske 2008-2009. Då hade vi som uppgift att bevaka den spelare som spelade på samma position som en själv. Jag var mittback så då fick jag hålla koll på Bobo och skriva ner antal gånger han använde 1-touch, 2-touch, vunna tacklingar och vunna nickdueller. Vill minnas att han var bäst på planen som han brukade vara runt den tiden.”

”Ett bland många är när jag träffade Bobo inför första matchen mot Galatasaray och han var helt övertygad om att de skulle vinna och gå vidare. Visar på hans starka karaktär!”

Bobo spelade endast 5 matcher från start i division 1 norra 2012 och slutade sedan med fotbollen. Han kom dock tillbaka till klubben i juni 2013 och har varit kvar i klubben sedan dess. Under 2014 startade han inte någon match i superettan och många trodde han skulle lägga av igen, men han fortsatte spela och säsongen 2015 då ÖFK gick upp i Allsvenskan så startade han 14 matcher i Superettan. Det är extremt imponerande att han trots långa perioder utanför startelvan fortsatte utvecklas på träningarna och lyckades ta en plats i laget igen.

”Bobo vill på varje träning lära sig nåt nytt och bli bättre och bättre, det sporrar dom andra”

”Bobo spelar 3e kvalomgången i EL. Vem hade kunnat tro det. Absoluta top minnet.”

”När Bobo kommenterar matchen hemma mot PAOK. Segervrålet efter Keitas räddning och domaren blåser av, mäktigt!”

”När han efter matcherna i omklädningsrummet skrek three fucking points, we always win att home”

”Varje gång man kollar på en match, träning eller firande är Bobo i mitten. Han som drar igång ramsor. Han som peppar de som behöver det. Han som räcker ut en hand till varje lagkamrat och supporter. Bobo är ÖFK. Lyckan att han stannar i klubben på andra håll är gudomlig. Tack för alla matcher Bobo!”

Det är dock inte bara hans uppträdande på planen och i omklädningsrummet som gör att alla älskar Bobo. Alla jag pratar med säger att han alltid tog sig tid att prata med supportrar, ta bilder och skriva autografer. Jag tror aldrig jag hört någon säga något negativt om Bobo utan alla har samma positiva bild av honom. Han är en förebild för alla jämtländska barn och ungdomar som drömmer om att bli fotbollsspelare. En Falk berättar På cupfinalen stod jag bredvid en kvinna som berättade att hennes barnbarn sagt att ”Zlatan, han finns bara på tv men Bobo Sollander, han finns på riktigt”.

 ”Bobo ställde upp på intervju med våra tjejer i ÖP, kan lova att dom aldrig glömmer det. Och inte han heller tydligen då han alltid stannar till och pratar med dom om det.”

”Ställer alltid upp och tar sig tid med barna som väntar utanför efter match”

”Träffade Bobo med flera på stråket 2016, har även träffat han på golfbanan några gånger, lika skön och ödmjuk på sidan av planen! Stor ikon för ÖFK!”

”Bobo har varit länken mellan jämtar och ett fantastiskt globalt lag – som i alla våra hjärtan vårt”

Tack för allt Bobo. Jag avslutar med ett citat från en Falk som sammanfattar det jag försökt förmedla med denna text. ”Alla älskar Bobo”

Title