Svegs tränare inför Alltvåan: – Det är för jävla dåligt

Redaktion

Ikväll drar Alltvåan i ishockey igång och ilskan är stor i Svegs IK.

Serien har utökats till sex lag då Kramfors har fått en gratisplats. Trots att de bara var sjua i grundserien.

– För mig är det helt sjukt. Det är för jävla dåligt dåligt, säger Svegs tränare Johan Karlsson som förde laget till sjätteplatsen i serien.

Det har varit många turer inför Alltvåan i ishockey som inleds ikväll med mötet Brunflo-Kramfors i Klanghallen.

Från grundserien skulle de fem bästa lagen gå till Alltvåan och övriga skulle spela i fortsättningsserien.

Svegs IK kämpade för en plats i Alltvåan men föll på målsnöret och blev sexa.

Döm om klubbens förvåning då Alltvåan nu utökas till sex lag. Men inte med sexan från grundserien utan sjuan.

– Det är bestämt att fem lag går vidare. Alla var överens om det. Vi kan ju skita i att ha seriemöten framöver om man bara kan ändra bestämmelserna. Vi kämpade verkligen för att nå den där platsen i Alltvåan. Vi tackade nej, liksom de flesta andra lag, att spela fortsättningsserien. Men tydligen var det synd om Kramfors som ville spela fortsättningsserien. Så trots att det är bestämt att de ska vara fem lag så får de alltså en plats. Hade vi fått frågan om att spela Alltvåan hade vi förstås sagt ja direkt. Men det jag har fått veta är att Kramfors ska spela där utan att resultaten ska räknas och jag har fått höra att andra lag kommer att bojkotta bortamatchen mot Kramfors, säger Johan Karlsson.

Då har du inte senaste nytt! Klockan 21.00 i går, dagen före premiären, kom beslutet att Kramfors ska vara med och tävla om en plats mot division I på samma villkor som övriga.

– I så fall är det en stor skandal. Det känns för jävligt ruttet om du har rätt information.

Jens Östlund, tränare i Brunflo, bekräftar att flera klubbar tänkte bojkotta matchen borta mot Kramfors.

– Ja, alla lag tyckte ju likadant. Varför ska vi lägga så mycket pengar på att åka och spela en match som inte gäller något mitt i seriespelet? Men nu kom det ett mejl sent i går kväll med beskedet att de ska tävla om en plats i division 1 precis som alla andra lag, säger Brunflotränaren Jens Östlund.

Joakim Hassel är serieansvarig och han förklarar varför det var just Kramfors som fick extraplatsen.

– Det var ju så att Kramfors till slut var det enda laget som tackade ja till att spela fortsättningsserien. Då skickades frågan till tävlingskommittén i norr hur man skulle agera mot Kramfors. Det finns ett uppdrag från svensk hockey och det är att utveckla ishockeyn i norr. Ska då ett ungt lag med den verksamhet som Kramfors ha behöva sluta spela ishockey 19 januari för att övriga lag i serien hoppar av? Då togs beslutet att flytta upp dem i Alltvåan.

Och de tävlar alltså på samma villkor som övriga?

– Ja, de går in med samma förutsättningar som övriga lag.

Kan du förstå besvikelsen i Sveg att ni ändrar om trots satta tävlingsbestämmelser?

– Nej, de tackade ju nej till fortsatt spel. Hade de tackat ja till spel i fortsättningsserien så kanske vi hade haft sju lag i Alltvåan. Men Sveg har inte hört av sig om det här.

 

Matcherna i Alltvåan i kväll med matchstart 19.30:

Brunflo–Kramfors

Njurunda–Härnösand

Ånge–Kovland

Title