Nouri gjorde mål när Irak vann

Niclas Lidström

Tre av ÖFK:s spelare var idag igång och spelade i sina respektive landslag. Brwa Nouri gjorde ett mål när hans Irak vann hemma i en träningslandskamp mot Kenya.

Nouri fick efter 18 minuters spel slå en straff som han iskallt satte i mål. Stort jubel hos de irakiska fansen och matchen mot Kenya slutade med irakisk seger med 2-1.

Saman Ghoddos spelade sin första landskamp med Iran i en träningslandskamp mot Toto. Ghoddos fick spela 63 minuter och första målet var en retur på ett skott från Ghoddos. Iran vann matchen med 2-0.

Gabriel Somis Syrien fick 1-1 i första playoff-matchen mot Australien i VM-kvalet i fotboll. Somi fick inte spela matchen utan satt på avbytarbänken i matchen som spelades i Malaysia.

Syrian spelar alltså sina VM-kvalmatcher i Malaysia och den första matchen mot Australien slutade alltså 1-1. Australien tog ledingen i 40:e minuten genom Robbie Kruse och sedan såg det illa ut för Syrien. Men så i den 85:e minuten fick Syrien straff där Omar AL Soma slog in kvitteringen och därmed lever Syriens hopp inför returen mot Australien som spelas i Sydney.

Matchen var småful och det delades ut totalt sju gula kort, fyra för Australien och tre för Syrien.

 

Title