Somi: – Vi spelar otroligt bra idag!

Niclas Lidström

Östersunds FK är klara för 16-dels final i Europa League. Gabriel Somi spelade 90 minuter mot Zorja.

– Vi spelar otroligt bra idag. Vi kontrollerar matchen, menar han.

Det blev full fart framåt av ÖFK redan från avspark. Redan efter några minuters spel syntes det att det här skulle bli en match inte helt olik matchen i Ukraina, en match som ÖFK då vann med 2-0.

ÖFK höll ett bra tryck och lyckades få in 1-0 i första halvleken efter ett inlägg från Curtis Edwards som styrdes in av en försvarsspelare i bortalaget. 2-0 gjorde Saman Ghoddos i andra halvleken och trots att Zorja hade några farliga chanser i slutet av matchen lyckades Aly Keita hålla nollan.

-De är ett bra lag, de spelar aggresivt. Men jag tycker att vi lyckas komma ur deras press på ett bra sätt, menar Gabriel Somi efter matchen.

-Jag gör en okej match, kanske hade jag velat vara mer delaktig men det kändes bra. Vi vet att vi är riktigt vassa här på hemmaplan och vi har en stark tro på oss själva.

-Det kan mycket väl vara min sista match i ÖFK-tröjan. Mitt kontrakt går ut om en vecka och jag har inte hunnit sätta mig ner med ÖFK ännu men ska göra det i veckan. Kanske kan jag spela matchen i Berlin. Vi får se!

Foto: David Lidström-Hultèn

Title