Somi lämnar ÖFK för amerikansk klubb

Patrick Sjöö

Gabriel Somi byter ut konstgräset på Jämtkraft Arena mot konstgräset på Gillette Stadium.

26-åringen är klar för New England Revolution i MLS.

– Visst är det vemodigt att lämna den här fantastiska klubben. Men jag ser fram emot ett riktigt äventyr i USA, säger Gabriel Somi.

Kontraktet med Östersunds FK gick ut redan 30 november. Men klubben förlängde kontraktet en månad för att Gabriel Somi kunde hänga med till avslutande gruppspelsmatchen mot Hertha Berlin.

Det blev sista matchen med gänget för Somi.

– Det var så klart ett minne för livet att avsluta med att åka till Berlin. Men allt vi gjort tillsammans det här året är ju sanslöst och ett minne för livet. Nu är min resa slut i det här gänget, men jag kommer att följa dem. Jag har känt mig välkommen från första sekund och under de här två åren har alla i klubben varit som en del i min familj.

Under en period fick han lite speltid och var bekymrad. Men han kämpade sig till en plats i startelvan i slutet säsongen.

– Det är klart att man blir lite besviken när man inte får spela. Alla vill ju spela. Men jag visste att om jag fortsatte att kämpa så skulle jag få min chans. När jag fick chansen så tyckte jag också att jag tog den. Till alla ungdomar som läser det här så vill jag bara säga: Ge aldrig upp, din chans kommer!

Ny klubbadress blir New England Revolution i Major League Soccer, som är den högsta professionella fotbollsligan i USA och Kanada.

– Jag har en vän som spelar i Coloado Rapids som talat gott om ligan och den blir bara bättre och bättre.

New Englad Revolution håller till i Foxborough som ligger i närheten av Boston. Gillette Stadium är förutom hemmaarena för New England Revolution även hemmaarena för NFL-klubben New England Patriots. Arenan har 66 829 sittplatser och underlaget är konstgräs.

– Jag hade några klubbar att välja mellan. Men jag ser det här som ett häftigt äventyr och ville ta chansen att åka och spela i ett land som jag älskar, säger Gabriekl Somi.

Du vet om att du missar att få spela mot Arsenal?

– Haha. Jag vet, jag vet. Tyvärr blir det så. Det hade naturligtvis varit en väldigt rolig match att spela. Det kanske blir karriärens höjdpunkt för många. Jag tror att de slår ut Arsenal för ÖFK har ett så bra lag med spelare som verkligen tror på sig själva.

Lycka till och God Jul!

– Tack detsamma. Jag passar gärna på att hälsa hela klubben en god Jul och Gott Nytt År och även fansen som har varit helt fantastiska under året. Utan dom hade vi inte lyckats!

Title