Skoglund tog en fyrling i Hoting

Niklas Herneryd

När natursköna Hotingtravet körde sin andra tävlingsdag för året under tisdagsaftonen tog Rikard N Skoglund hela fyra segrar och lade sannolikt grunden till en slutseger i körsvenschampionatet, även om han inte är med under finaldagen på fredag då han istället kör uttagningslopp till Stochampionatet på Axevalla. 

Rikard N Skoglunds fina kväll inleddes med Daniel Wikbergs Jacqueline Boko genom ett snyggt slutvarv till vinst på 1.17,1/1680 meter och 3,71 i odds. Den mer kända stallkompisen Weekend Fun vann som väntat V5-finalen efter ett imponerande slutvarv i spåren på 1.13,7/2080 meter, till 1,51 i odds. Även med Kahlua Bishop (5,45 i odds) i V5-2 avgjorde Rikard efter en rejäl avslutning och Maria Bodins valack plockade ned den länge ledande Ristretto med Karl-Arne Nordström den sista biten. I det sista loppet tog Ann-Chatrine Svenssons 7-årige valack Ikon Håleryd sin första seger i sin 61:a start. Efter en resa i andra ytter satte Rikard in attacken på den sista långsidan och segern blev enkel. Nu har Skoglund fem segrar och tre andrapris på två tävlingsdagar i Hoting, vilket kraftigt talar för honom i körsvenschampionatet.

Ikon Håleryd må ha väntat länge men den som provat flest gånger för att nå en seger och nu lyckas var utan tvekan det 11-åriga stoet Jerkterna Vind som vann sitt första lopp i försök 92 (!) för Hans Bergh i V5-2 till 46,85 i odds i V5-4 efter en fin resa och bra finish. Denna vinst bara måste ju ha känts fantastiskt för den 60-årige Hanz Johanssons från Bispgården, som både fött upp och tränar henne!

Show Time med Ålands Barbro Carlsson inledde V5-omgången med en vass finish längst ute i banan till  22,40 i odds. I V5-2 slog Urban Thunegårds Run For Liberty med Brage Hansen till med en snabb långsida till en enkel seger från andra ytter på 1.16,0/2060 meter, till 9,43 i odds. Det blev blott en vinnare på V5 som delade ut 146.861 kr.

I lopp 2 vann Järvsöjerka med Jenny Björk från ryggen på ledaren på 1.28,6/2040 meter. Det var ekipagets tredje seger på lika många försök i Hoting! I lopp 8 tog Moshus Prinsen med John Östman över ledningen på den första långsidan och vann säkert. I lopp 9 övertog Faks Kevin med Stefan Johansson täten förhållandevis tidigt och släppte ingen i närheten.

Niklas Herneryd

Title