Shocking Superman grym på Solänget!

Niklas Herneryd

När V75 kördes på Solänget under lördagen var det hela elva jämthästar i farten och en av dem imponerade stort vid seger i storloppet Silverörnen, nämligen den Oscar Berglund-tränade Shocking Superman med Emilia Leo. 

Den 6-årige hingsten efter Orlando Vivi hängde på favoriten Dreammoko med Peter Ingves i andraspår i gulddivisionen, attackerade från andra ytter dryga halvvarvet från mål, blåste snabbt runt konkurrenterna och vann med många längder på finfina 1.10,7a/2140 meter (en tiondel från banrekordet) till 6,45 i odds. Det var 200.000 kr i första pris! De sista 800 meterna travades efter 1.07 och Emilia satt med bakvänt spö hela upploppet och det fanns till synes massor av krafter i behåll.

– Det är en dröm för mig som amatör att en sådan här fin häst. Jag längtar efter att få prova honom i Frankrike i vinter. Jag tror mycket på honom, kommenterade Oscar Berglund.

Även Emilia Leo var såklart även hon riktigt imponerad av Shocking Supermans prestation.

– Jag har tussarna kvar och han är fruktansvärd. Jag är mållös och helt skakig, det är skithäftigt att köra en sådan här häst, sa Emilia Leo i vinnarcirkeln.

Stallkompisen Cobourg Hanover med Emilia Leo lyckades också väl som tvåa i V75-4, bakom From The Mine med Magnus A Djuse. Ekipaget snabbstartade, släppte täten innan varvningen, kom ut i rygg på vinnaren på upploppet och spurtade bra utan att få helt fritt som tvåa på 1.13.7a/2140 meter. I V75-finalen slutade Daniel Wikbergs Weekend Fun med Magnus A Djuse trea på 1.12,2/2140 meter efter en snabb start till täten, vilket så småningom blev tredje inner och där blev ekipaget kvar hela vägen utan att komma loss. Vann loppet gjorde favoriten Global Undecided med Mika Forss.

Niklas Herneryd

Title