Sema och ”Sotte” spelade 90 minuter när Sverige vann med 1-0

Niclas Lidström

ÖFK-spelarna Ken Sema och Sotiros Papaganoupolis spelade bägge två i 90 minuter i landskampen mot Danmark i Abu Dhabi, en landskamp som slutade 1-0, segermål kom i 93:e minuten genom Gustaf Nilsson.

ÖFK:s Ken Sema fortsätter att få beröm från många olika håll, Janne Andersson menade ju att Sema var den spelare i svenska laget som mot Estland utmärkte sig mest av alla.

I matchen mot Danmark startade alltså både Sema och ”Sotte” och gjorde ett riktigt bra arbete bägge två. Sema var riktigt pigg i den första halvleken samtidigt som ”Sotte” var otroligt stabil i sitt försvarsarbete.

Sema hade två tre frisparkar i matchen som hade kunnat bli något riktigt bra, Sotiros spelade lika klokt som han gör i ÖFK-tröjan och verkade vara hur lugn som helst.

Sverige var inte lika bra i andra halvleken utan Danmark fick lite mer att säga till. Bästa målchansen så långt hade Sverige genom Johan Larsson som nickade i stolpen i första halvleken.

Sotiros hade också en riktig bra målchans i 92:a minuten på en frispark där ”Sotte” höll sig framme och var otroligt nära att göra segermålet för Sverige. Danska målvakten gjorde en kanonräddning på ”Sottes” målchans.

Istället kom avgörandet i 93:e minuten när Gustaf Nilsson slår in returen när Jordan Larsson får drömträff och skjuter i ribban. Nilsson är framme på returen och avgör matchen.

– Riktigt roligt att vinna matchen, det är roligt att spela i landslaget. Jag är okej idag, jag får inte så mycket boll i den här matchen, berättade Ken Sema efter segermatchen till Cmores reportrar.

Januari-turnén avslutas i och med matchen mot Danmark och Ken Sema kommer nu att ansluta till sina lagkamrater i ÖFK som idag åkte till Tenriffa på träningsläger.

-De som har varit med tidigare i landslaget har varit bland de bättre spelare på den här turnén, bland annat Ken Sema, förklarade förbundskaptenen Janne Andersson.

Om Ken Sema kommer med i VM-truppen återstår att se.

Foto: Bildbyrån

 

 

Title