Sema: – Jag vet att jag är på gränsen till VM-truppen

Patrick Sjöö

Samtalet från förbundskaptenen Janne Andersson kom i måndags.

– Han sa att han behövde en spelare och frågade om jag var redo att komma och träna, berättar Ken Sema.

Det var en bedrövad Ken Sema som inte fick plats i truppen till VM-spelet i Ryssland. Men trots petningen så finns alltså chansen att det blir VM för ÖFK-spelaren. Han blev inkallad då anfallaren John Guidetti inte är återställd efter sin fotskada.

– Ken konkurrerar i första hand om en plats som yttermittfältare hos oss, men har även spelat en del som forward. Han är bekant med vårt spelsätt och kan därför kunna fylla Johns roll på ett bra sätt under de träningar som återstår fram till Perumatchen, sa Janne Andersson på en presskonferens.

Under tisdagen tränade Sema med landslaget på Friends Arena och njöt av varje minut.

– Det är klart att är oerhört kul att vara tillbaka i landslaget även om jag bara är här för några träningar, säger Sema.

Även på torsdag är det träning innan laget åker till Göteborg och spelar träningsmatch mot Peru på lördag.

– Jag har ingen aning om jag är med i truppen då. Vi får besked senare i veckan, berättar Sema.

Hur mycket tänker du på att VM-drömmen ändå lever?

– Jag har ju vetat hela tiden att jag är på gränsen till VM-truppen. Jag går inte och tänker på att få åka med för då skulle jag bara bli besviken om det inte blir så. Jag är i alla fall redo för det, men man går ju inte och hoppas på att folk ska bli skadade. Jag ser det i stället som att det kommer nya chanser i framtiden, säger Sema.

Samtidigt som Ken Sema jagar en VM-plats har det här mycket i hans klubb Östersunds FK. Han har förstås följt nyhetsrapporteringen om Graham Potter.

– Rent egoistiskt så ville jag inte att det här skulle hända. Men Graham förtjänar den här chansen och alla förstod nog att han skulle lämna en dag. Det han, Billy och Kyle har gjort i Östersund är häftigt och magiskt. Jag är stolt att jag var med på resan med Graham Potter i ÖFK, säger Ken Sema.

Bilden: Ken Sema från träningen med landslaget i november./Foto: Ombrello

Title