Sema har tagit över Zlatans plats

Patrick Sjöö

När ÖFK:s Ken Sema fick sin plats i landslagets omklädningsrum på Friends Arena ropade Ola Toivonen:

”Var är Zlatan? Nu har vi ju Sema!”

Alla skrattade och Ken Sema hade då inte förstått han han hade fått en legendarisk plats.

I söndags landade Ken Sema på Arlanda och togs emot av landslagsledningen. Han skjutsades till Scandic Park, som alltid är landslagets hotell i Stockholm.

Under måndagen var det första träningen, men för Sema blev det mest rehabträning.

– Jag spelade ju match mot Häcken i söndags så det blev mest cykling under den träningen. I går kändes det som det började på allvar. Jag var riktigt nöjd med tisdagsträningen och det känns som att jag har kommit in bra i gruppen, säger Sema.

Han har lärt känna de flesta spelare, men det är Isaac Kiese Thelin som han umgås allra mest med.

– Vi känner ju varandra sedan tidigare sedan tiden i Norrköping så det är kul att ha honom här. Men jag tycker att alla grabbar är sköna i laget.

I dag har det varit ytterligare ett träningspass där Ken Sema visade fina takter.

– Det var det mycket smålagsspel och jag kände att jag fick visa upp mig lite mer då jag gillar att utmana. Det kändes bra även i dag, säger Sema.

Vad säger förbundskapten Andersson?

– Vi har inte pratat så mycket. Han har hälsat mig välkommen, sagt att det är roligt att jag är här och att jag förtjänar den här platsen.

I går var spelarna ute på en del aktiviteter. Några åkte och besökte barn på sjukhus, medan andra tog emot fans på hotellet och andra spelare tv-spel i någon affär.

– Jag, målvakten Robin Olsen och Ludwig Augustinsson spelade Fifa i en butik. Det var jättekul att träffa fans och ta bilder och skriva autografer. Många har förstås fått många frågor om Östersund och hur det kan gå så bra för oss. Många frågar också om hur bra Graham Potter är och vad han gör med oss, säger Ken Sema.

På lördag är det hemmamatch mot Luxemburg i VM-kvalet innan den är dags för Holland borta på tisdag.

– Det är ju sådana här matcher man har sett Zlatan och de övriga i landslaget spela och drömt om att själv vara med. Visst lever jag min pojkdröm just nu och jag försöker ge mig tid att njuta av situationen. Men det är ju synd att Zlatan slutade något år för tidigt. Det hade varit fantastiskt att ha fått spela med honom. Han kanske vill göra comeback om det blir VM? säger Ken Sema och ler.

På tal om Zlatan. På hans plats i omklädningsrummet sitter nu Ken Sema.

– Jag hade ingen aning om det och förstod ingenting då Toivonen ropade ”Var är Zlatan?, nu har vi ju Sema!” Men att jag har fått ta över Zlatans plats känns faktiskt lite coolt.

Lite tråkigt att missa mötet med Härnösand i Svenska Cupen på tisdag?

– Ja, men jag kanske får spela mot Holland i stället (skratt).

171002 Ken Sema intervjuas av media i mixed zone efter en träning med Sveriges fotbollslandslag den 2 oktober 2017 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

171003 Ken Sema under en träning med Sveriges fotbollslandslag den 3 oktober 2017 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135892

171003 Viktor Claesson och Ken Sema under en träning med Sveriges fotbollslandslag den 3 oktober 2017 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135892

171003 Gustav Svensson, Ken Sema, Jakob Johansson och Sebastian Holmen under en träning med Sveriges fotbollslandslag den 3 oktober 2017 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135892

171004 Sveriges Ken Sema och förbundskapten Janne Andersson under en träning med Sveriges fotbollslandslag den 4 oktober 2017 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Title