Saman Ghoddos har gjort sitt val

Patrick Sjöö

Saman Ghoddos har bestämt sig.
Det blir spel i det iranska landslaget.
– Jag vill tacka Janne Andersson för den här unika möjligheten och hans förtroende för mig. Jag står dock fast vid mitt beslut att representera Iran och spela för det iranska landslaget framöver, säger Saman Ghoddos.
– I augusti i år blev jag uttagen till det iranska fotbollslandslaget som spelade sina sista VM-kvalmatcher mot Sydkorea och Syrien. På grund av olika omständigheter hann jag inte bli spelklar och fick därmed inte göra premiär i det iranska landslaget, berättar Ghoddos.
Det innebar att han fortfarande hade chansen att spela för Sverige. Efter Ghoddos fantastiska insatser i Europa League fick han också förfrågan från förbundskapten Andersson om att representera Sverige i VM-kvalmatcherna mot Luxemburg och Sydkorea.
– Nu har jag fått det unika tillfället att välja mellan två landslag. Det är en stor ära för mig och min familj att få den här unika möjligheten att få välja mellan Sverige och Iran. Jag är född och uppvuxen i Sverige. Det var här jag lärde mig gå, sparka boll och läsa mina första rader i skolböckerna. För det är jag evigt tacksam och jag kommer alltid att älska det land som beredde plats för mig och min familj, säger Ghoddos.
Han kommer dock inte att ändra sitt beslut om Iran.
– Nej, jag står fast vid mitt beslut om att representera Iran. Jag vill passa på att önska det svenska landslaget lycka till i de kommande VM-kvalmatcherna och hoppas att Sverige kan boka sin plats till nästa års världsmästerskap i Ryssland, säger Ghoddos.
Han vill också hylla människorna i Östersund.
– Jag vill tacka alla, i synnerhet min tränare och klubb, som har stöttat och hjälpt mig dit jag är idag. Det är tack vare er som jag har blivit en bättre fotbollsspelare. Ni har fått mig att förstå vad mina styrkor och svagheter är, både på och utanför planen, säger Saman Ghoddos.
Nu väntar ny match för ÖFK redan på söndag då man tar emot BK Häcken. Klubben vädjar till media om att spelarna kunna fokusera i lugn och ro mot den uppgiften.

Title