Sam och Erika i väntans tider

Patrick Sjöö

De flesta av ÖFK-spelarna har dragit utomlands under uppehållet.

Sam Mensiro är dock kvar i Östersund av förståeliga skäl.

– Visst kan jag känna mig lite avundsjuk då jag ser bilderna som grabbarna skickar från jordens alla hörn. Men de blir nog lite avundsjuka på mig då jag är pappa om några veckor, säger Sam Mensiro och skrattar.

Den 10 juni är det troliga datumet som Sam Mensiro och flickvännen Erika Hagfeldt ska bli föräldrar för första gången.

– Vi tror att det blir en flicka, berättar Sam och tittar på flickvännen Erikas mage.

– Jag hoppas att barnet vill komma ut nu då Sam har uppehåll och är hemma mer än vanligt. Men det är bara att vänta och se, säger Erika Hagfeldt.

13 juni ska laget åter samlas i Östersund och sedan är det full träning som gäller innan höstsäsongen drar igång 9 juli med bortamatch mot Hammarby.

– Tabelläget är betydligt roligare nu än det var för några matcher sedan. Vi började säsongen riktigt dåligt och det är svårt att säga exakt vad som gick fel. Men vi kämpade inte och slet för varandra som vi gjort tidigare. Det var först i bortamatchen mot AIK som vi började att hitta tillbaka. Efter det tycker jag att det har set riktigt bra ut, säger Sam Mensiro.

Han, liksom övriga i föreningen, följer nyheterna om Graham Potter.

– Skulle det vara så att han lämnar så är det givetvis en stor förlust för klubben. Jag själv skulle bli väldigt ledsen. Jag har så mycket att tacka Graham för. Det var tack vare honom som jag blev en professionell fotbollsspelare. Han trodde på mig och tog hit mig. Jag har utvecklats enormt med honom som tränare, säger Mensiro.

Själv har Mensiro dragits med skador under vårsäsongen och missat flera matcher.

– Det var i cupmatchen mot Malmö som jag fick en smäll på det knä där jag opererat menisken. Nu har det känts bra ett tag och jag var i full träning och kunde spela matcher innan uppehållet. Nu är det gym som gäller varje dag och idag blir det lite träning i poolen. Det viktigaste är att ha telefonen i närheten hela tiden så jag inte missar när Erika ringer och säger att det är dags. Det är första gången som jag ska bli pappa så det är klart att det är spännande och lite nervöst, säger Sam och skrattar.

Även på fotbollsplanen tror han att det blir en riktigt intressant och spännande höst. Oavsett vem som tränar laget.

– Jag tycker att vi har ett bra slagläge nu efter 11 spelade matcher. Fortsätter vi spela som vi avslutade vårsäsongen så kommer vi att tillhöra topplagen.

Mensiro har ytterligare två år kvar på kontraktet med ÖFK efter den här säsongen.

– Jag kommer att fullfölja mitt kontrakt och sedan får vi se vad som händer. Men den dag som karriären är över så kommer jag att bo i Östersund med min familj. Östersund är mitt hem nu, säger Sam Mensiro.

Title