Rekordsnabb försäljning när biljetterna till Arsenal borta släpptes

Ola Laxvik

Än är de inte slut – men aldrig tidigare har så många biljetter sålts på så kort tid.
– I butiken hann vi bara sälja ett par biljetter på de två första sektionerna innan de såldes slut på webben, berättar Ola Laxvik, biljettansvarig i ÖFK.

Det gäller att passa på att köpa biljetter för de som ska se Arsenal möta ÖFK i London. På ett par timmar har snart 3000 biljetter sålts – än finns biljetter kvar men det gäller att vara ute i god tid för att vara säker på plats.
– Vi har lite fler än 5000 biljetter totalt, men precis alla kommer inte vara tillgänglig via webb och butik i början. Vi har många spelare och ledare i ÖFK som har vänner och familj i England – de får givetvis också chansen att köpa biljetter på ÖFK:s sektioner, säger Laxvik.

Av den anledningen kommer försäljningen att pausas när 4000 biljetter är sålda.
– Vi samlar in alla önskemål även internt. Det är, precis som till hemmamatchen, en extrem efterfrågan på biljetter. När dessa biljetter är bokade öppnar vi försäljningen igen, säger Laxvik.

Försäljningen har tickat på bra både i butiken och på webben. Däremot stod det stilla för en stund i shopen då nätet gick ner.
– Det var lite olycklig tajming att Telias nät gick ner just när vi började sälja i butiken. En räddande ängel i kön sprang iväg och fixade ett trådlöst nät så vi kunde fortsätta försäljningen, så vi var igång igen ganska snabbt. I övrigt har försäljningen rullat på väldigt bra.

Foto: Bildbyrån

Title