Rapport från ÖFK:s träningsläger i Danmark – dag 1

Niclas Lidström

Första träningen för ÖFK på träningslägret i danska Nyborg är genomförd och nu är spelarna laddade inför onsdagens träningsmatch mot danska laget Odense som startar klockan 18.00. Detta är första matchen med de nya tränarna.

ÖFK flög ner i måndags till Danmark och tanken var att laget skulle träna på måndagskvällen men på grund av försening med flyget ställdes träningen in och istället genomfördes den första träningen på dansk mark i dag tisdag.

-Vi bor precis nära Stora Bältbron i ett samhälle som heter Nyborg. Anläggningen där vi tränar ligger fyra kilometer från hotellet och alla spelarna cyklar till träningen, berättar Bobo Sollander.

Bobo har på lägret gått in som assisterande tränare och leder träningarna tillsammans med Brian Wake och Ian Burchnall.

-Det är klart att det är lite nytt nu när inte Graham Potter är med. Vi har haft tur som hade samma tränare i 7,5 år men nu måste vi tränare ge spelarna trygghet så att vi kan vinna fotbollsmatcher, förklarar Bobo.

Känns det konstigt med allt nytt som kommer med nya tränare?

-Nej, egentligen inte. Vi tror fortfarande extremt mycket på det vi gör. Men vi är fortfarande en fotbollsklubb med många väldigt duktiga spelare, menar Bobo.

Närmast är det alltså träningsmatch mot Odense på onsdag klockan 18.00 och sedan ny match mot Vejle på söndag innan träningslägret avslutas.

Hosam Aiesh ansluter till Danmark i morgon onsdag efter att ha fått lite extra ledigt i samband med sitt bröllop förra veckan.

Title