Poäng mot Kalmar – nu väntar Örebro på lördag

Stream Ify

Efter förluster på Guldfågeln Arena två år i rad blev det en poäng för ÖFK i bortamötet med Kalmar. Men det kunde ha blivit en ny förlust om inte Andreas Andersson gjort en straffräddning.

– Det var inte roligt då han blåste straff efter att de precis hade gjort ett mål. Det är klart att det var sjukt skönt att rädda. Han sköt i den berömda målvaktshöjden, säger Andersson.

Det blir inte många dagars återhämtning för spelarna i ÖFK efter gårdens 1–1-match mot Kalmar FF. På lördag är det dags igen.

Om Andreas Andersson står i ÖFK-målet även på lördag mot Örebro vet han inte. Men självförtroendet är på topp.

– Ja, det är klart att självförtroendet går upp, särskilt efter en sådan grej då man inte har oddsen med sig att rädda. På ett sätt är det ganska gynnsamt med straff då ingen tror att man ska rädda. Man har bara allt att vinna i ett sådant läge. Skönt att göra straffräddningen i ett sådant läge på matchen då den står och väger, säger Andreas Andersson.

Vad säger du om matchen?

– Jag tycker att vi följer matchplanen rätt bra. Det var första gräsmatchen och vi visste att det skulle bli svårt att rulla runt som vi vill. Det var väl några minuter i andra halvlek som vi inte riktigt var på tårna. De gör 1–1 på en fast situation och direkt efter en djupledsboll som slutar med att de får straff. Men mot slutet av matchen så tycker jag ändå att det var vi som styrde spelet och försökte skapa något. Men det var ingen lätt match.

Då väntar Örebro hemma på Jämtkraft Arena klockan 16.00.

– Jag hoppas verkligen att folk kommer och stöttar oss. Vi behöver verkligen dem nu då det är så tufft matchande och tufft fysiskt för oss. Hoppas att publiken ger oss en extra boost på lördag för det skulle betyda oerhört mycket, säger Andreas Andersson.

Och i varje intervju får ni frågor om allt som händer utanför planen just nu. Hur hanterar ni det?

– Alla dom frågorna hänvisar vi till lagets pressansvarige. Vi ska vara professionella och vårt jobb är att vinna matcher. Jag tycker att vi inte har några problem alls att fokusera på det vi ska.

Örebro har samlat ihop sex poäng på de inledande fyra matcherna och ÖFK fyra poäng. ÖFK-seger skulle innebära ett fint avancemang i tabellen.

Foto: Ombrello

Så köper du biljett till ÖFK–Örebro, lördag kl 16.00

Webb: ostersundsfk.ebiljett.nu
Butik: ÖFK-shopen (öppet vardagar 12.00 – 17.00, lördagar 12.00 – 16.00)
Telefon: AXS, 0771-45 46 00
Ombud: I förbutiken på ICA Kvantum Lillänge

Biljetter säljes även på Jämtkraft Arena matchdag. Vid köp av biljett vid arenan tillkommer 40 kr per biljett (förutom i Falkarnas och i gästande lags sektioner).

Här kan du se vilka matcher som just nu finns för försäljning.

Klicka här för att köpa biljetter till hemmamatchen mot Örebro SK.

Title