Patrick Kpozo skrev på för Östersunds FK

Patrick Sjöö

Östersunds FK värvar 20-årige Patrick Kpozo från AIK.

– Han passar in vårt sätt att spela nu och framöver, säger Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg.

Patrick Kpozo från Ghana inledde sin karriär i Inter Allies i Ghana Premier League i november 2013. Han värvades till AIK 2015 och då Rikard Norling tog över laget 2016 fick han rejält med speltid.

Den löpvillige och energiske vänsterbacken blev snabbt populär bland fansen och han startade i 11 allsvenska matcher förra året.

Därför var många förvånade då AIK i mars i år meddelade att Patrik Kpozo lånas ut till norska Tromsø.

– Patrick behöver speltid för att ta nästa steg. Bedömningen är att Tromsø erbjuder den miljön som är bra för Patrick på kort sikt och för AIK på lång sikt, sa AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Lånet gick ut 20 juli och nu är det klart att han inte återvänder till stockholmsklubben. Under tisdagskvällen skrev han ett kontrakt över 3,5 år med Östersunds FK.

– Han har egenskaper och attribut som vi hoppas att han kan utveckla ytterligare hos oss. Han passar in i vårt sätt att spela nu och framöver. Jag skulle inte säga att han är lik någon annan spelare vi har. Han tillför laget lite annorlunda egenskaper, säger Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg.

Blir det spelare som säljs?

– Det är alltför många parametrar som påverkar. Just nu tycker jag att det är meningslöst att gå in på det. Jag har tidigare indikerat att det blir ett sent fönster och det håller jag fast vid, säger Daniel Kindberg.

Idag gjorde Patrick Kpozo sin första träning med laget.

– Det känns fantastiskt att vara här och det här är en klubb där jag kan utvecklas ytterligare. Jag gillar verkligen deras sätt att spela fotboll, sa Patrick Kpozo.

 

Title