På måndag fortsätter ÖFK:s cupäventyr

Niclas Lidström

På måndag kväll klockan 19.00 fortsätter ÖFK:s tävlingssäsong med match i Svenska Cupen på bortaplan mot Åtvidaberg. Matchen marknadsföras som ”årets match på Kopparvallen”. För ÖFK är det här en viktig match för att nå Europa League igen.

Från Emirates Stadium i London på torsdagskvällen och hyllningarna där till Kopparvallen och match i Svenska Cupen på måndagskvällen. Här gäller det för Graham Potter och hans ledarstab att få spelarna att förstå hur viktig den här matchen är. Seger mot Åtvidaberg och då blir det en helt avgörande hemmamatch i sista omgången av gruppspelet hemma mot Kalmar nästa lördag.

-Det var tack vare vårt fina resultat i Svenska Cupen som gjorde att vi fick spela i Europa League. Vi ska göra en bra match och det här är otroligt viktigt för oss. Vi ska försöka att vinna den matchen, förklarade Aly Keita direkt efter matchen i London.

ÖFK började ju Svenska Cupen på bästa sätt med en seger mot Trelleborg hemma med 3-0, detta samtidigt som Kalmar kryssade mot Åtvidaberg i sin premiärmatch i cupen. Kalmar möter nu Trelleborg hemma på söndag kväll 17.00 och ÖFK:s match mot Åtvidaberg spelas på måndag kväll 19.00 och sänds direkt på Cmore.

Gruppspelet i Svenska Cupen spelas i åtta grupper med fyra lag i varje där bara gruppsegraren går vidare till kvartsfinal. Kvartsfinalerna spelas 10-11 mars och där har de fyra bästa gruppsegrarna fördel av hemmaplan. Poäng och målskillnad i gruppspelet avgör alltså och kan ge hemmaplansfördel i en kvartsfinal.

– Det ska bli jäkligt skönt att spela Svenska Cupen, det är så roligt att spela tävlingsmatcher istället för träningsmatcher. Vi vet vad som tog oss till Europa och vi ska ta oss dit igen, menar Tom Pettersson.

Svenska Cupen 2018

  • ÖFK-Trelleborg 3-0
  • Kalmar-Åtvidaberg 0-0
  • 25/2 Kalmar-Trelleborg (17.00)
  • 26/2 Åtvidaberg-ÖFK (19.00)
  • 3/3 Trelleborg-Åtvidaberg (14.00)
  • 3/3 ÖFK-Kalmar (14.00, Jämtkraft Arena)

Kvartsfinaler Svenska Cupen

  • 10-11 mars (fyra bästa gruppsegrarna för hemmaplansfördel)

Semifinaler Svenska Cupen

  • 17-18 mars (fri lottning av hemmaplan)

Final Svenska Cupen

  • 10 maj (lottning av hemmaplan)

Biljetter till Svenska Cupen, ÖFK-Kalmar 3 mars

Nu är biljetterna till ÖFK:s gruppspelsmatch mot Kalmar i Svenska Cupen släppta. Biljetter finns att köpa i ÖFK-shopen, via ostersundsfk.ebiljett.nu och via AXS på 0771-45 46 00.

Den 3:e mars 14.00 spelar ÖFK sin sista gruppspelsmatch i Svenska Cupen 2018. Ska ÖFK kunna försvara cuptiteln från ifjol är ditt stöd på plats otroligt viktigt! Glöm inte att det var just cuptiteln ifjol som var starten på ÖFK:s nuvarande framgångar i Europa League!

Biljettpriser
Östra/Västra: 250 kr
Rullstolsplats: 250 kr (ledsagarbiljett ingår)
Norra: 150 kr
Falkar: 100 kr (gäller i ÖFK-shopen mot uppvisande av medlemskort hos Falkarna)
Ungdomar upp till 17 år har fritt inträde. Fribiljetter hämtas i ÖFK-shopen eller i luckan matchdag.

Valfri sittplats gäller per respektive biljettyp.

Butiken har öppet måndag till fredag, 12.00 – 17.00.

Title