Östlund tar plats i Brunflobåset med Woolford

Patrick Sjöö

I torsdags blev Jens Östlund utan tränarjobb då Ånge IK klev av hockeytvåan.

Tre dagar senare har han fått nytt uppdrag. Tillsammans med Gary Woolford ska han leda Brunflo IK i vinter.

– Jag är så grymt nöjd att få med honom i båset. En kanonkille som kan det här med ishockey, säger Gary Woolford.

Brunflo IK har haft svårt att hitta en assisterande tränare till Gary Woolford inför säsongen. Då de i torsdagskväll fick hör att rutinerade Jens Östlund stod utan tränarjobb agerade klubben direkt. Efter bara några dagar kan man nu presentera honom som ny tränare i klubben.

Om han kallas huvudtränare eller assisterande är det dock ingen som vet ännu.

– Jag är helt ointresserad vad det står för befattningar. Jag och Jens kommer båda att vara tränare och vi vet var vi har varandra. Det var nog den bästa lösningen som jag kunde tänka mig. Jens har varit huvudtränare under många år och kan det här. Jag har ju själv spelat med honom i Bräcke och jag gillar honom, säger Gary Woolford.

Jens Östlund, boende i Bräcke, är nöjd med att det blir en hockeyvinter som tränare trots allt.

– Det känns jättebra och kul att komma till en klubb som satsar ungt. Det var så vi ville ha det i Ånge också. Dessutom är serien ett snäpp bättre en förra året. Grabbar som kommer från J20 och tror att de kan göra som de vill kommer att få ett bryskt uppvaknande. Jag tror att det är ett bra steg för många yngre att gå via årets division 2-serie, säger Jens Östlund.

Blir du och Gary Woolford ett bra tränarpar?

– Det känns så och jag är säker på att det kommer att bli kul att jobba tillsammans med honom. Jag gillar den mentalitet som kanadensare har. De är lite rakare medan vi svenskar gärna vill vara lite bekväma ibland. Jag tror att vi kommer att komplettera varandra bra, säger Jens Östlund.

Har ni så pass mycket folk så du och Gary inte behöver byta om och hoppa in?

– Haha. Det hoppas jag verkligen. Men i så fall blir det spännande att se vem som blir uttagen först av oss.

Title