Orlando Triss matvägrade – överlägsen ändå

Patrick Sjöö

Amatörtränaren Oscar Berglund visade upp sexårige Orlando Triss i en härlig författning på Bodentravet under lördagskvällen.

Med Ulf Ohlsson i sulkyn blev det ett lopp en bit ner i kön efter att ha startat från 20 meters tillägg i Lördagsloppet som avgjordes över 2640 meter.

Ohlsson styrde på 1200 meter från mål och kom fram utvändigt ledaren varvet från mål. Sexåringen såg helt lysande ut då han sprintade ifrån till enkel seger på 15,7/2660.

Segerchecken var på hela 100 000 kronor.

Den största dramatiken var i stället före loppet.

– Vi åkte redan på fredag för att ge hästen den bästa tänkbara uppladdning. Men det blev långt  ifrån så, säger Oscar Berglund.

Orlando Triss har nämligen vägrat att både dricka och äta under hela resan.

– Ja, sedan vi åkte har han inte fått i sig någonting alls. Vi har testat på alla möjliga sätt att få i honom vatten, men han har vägrat. Visst var jag nervös inför start med den här uppladdningen, men han hade inga problem, säger Oscar Berglund och skrattar.

När Orlando Triss kom in i stallet var han inte särskilt trött.

– Det var faktiskt så att han har högre puls då han är hemma och tränar på vägarna i Grytan än han hade efter det här loppet. Han är verkligen i form nu, säger Berglund.

Nu blir det annat upplägg framöver?

– Ja, nu får vi nog åka samma dag som han ska tävla. Det lär ju kunna bli fler långresor om han ska starta på den här nivån. Jag kanske får åka runt hos dom jag känner och träna honom på att övernatta borta, säger Berglund.

Berglund har nu passerat 400 000 kronor inkört som tränare så är långt i år. Det är mer än han körde in under hela 2016. Stallet har en segerprocent på 20.

 

 

Title