ÖIK har lyckats väcka hockeyintresset till liv med sin framgångar

Östersunds IK

Allettan Norra rullar på och det ser väldigt bra ut för ÖIK som har fått kommentarer om att man väckt ett dött ishockeyintresse till liv tack vare framgångarna. Intresset och engagemanget har växt väldigt mycket och det är många som gläds med laget. Ikväll står Enköping för motståndet och ni kan läsa tränare Kjellas tankar här:

Vi är på väg ner till Enköping för att spela omgång 14 av 18 i Allettan Norra. Vi är i den del av säsongen då allting ställs på sin spets, det är playoff om någon vecka. Vi har efter en trevande säsongsstart med många skador och ojämna prestationer hittat ett vinnande sätt att spela ishockey på.

Vi har vunnit 18 av våra sista 21 matcher, vilket är ett bevis på att vi är konsekventa i både träning och match. Det är våra fantastiska spelare som gjort prestationen och vi ledare är tacksamma att jobba med en grupp människor som överraskar oss och flytta gränser varje vecka. Spelarna visar stort tålamod och vi hanterar såväl framgångar som motgångar i matcher på ett bra sätt.

Men vi har inte vunnit någonting ännu, vi har fem viktiga matcher kvar i Allettan, varje poäng ger en bättre position inför playoff som startar i slutet av februari och väl där kan allt hända.

Läget i truppen är att vi i skrivande stund har följande spelare indisponibla:

Johan Skiöld – har varit skadad sedan oktober, tränar men ännu inte för fullt

Emil Fahlander – väntar på besked från röntgen, tränar men inte för fullt

Kristoffer Jonsson – skadade sig i lördags, dag för dag, förhoppningsvis tillbaka nästa vecka

Jesper Solomon Frisell – skadade sig i lördags, förhoppningsvis tillbaka nästa vecka

Oskar Brändström – avstängd efter matchstraff mot Borlänge. Ej klart ännu hur länge

Nu till kvällen, vi möter Enköping som är ett bra lag som säkert är missnöjda med poängutdelningen hittills ( ligger på nionde plats). Enköping har tagit poäng av oss, Piteå, Hudiksvall och Boden så kvällens match blir en härlig utmaning.  Vi räknar med att det krävs en prestation på vår högsta nivå för att få med oss poäng tillbaka till Östersund.

Matchen går att köpa här:

https://play.staylive.se/eskhockey/livekalender

 

Kvällens trupp:

Målvakter: Tim Juel (Hugo Kullander)

Backar:  David Westlund, Oskar Brändström, Ludvig Carlsson, Oskar Klockerud, Erik Näslund, August Hansson, Alexander Holmström ( J20)

Forwards:  Pontus Wernersson-Libäck, Linus Wernersson-Libäck, Elias Bjuhr, Daniel Magnusson, Marwin Ingmarsson, Marcus Fornell, Anton Grenholm, Hudson Michaelis, Tony Söderman, Ludvig Tallqvist, Axel Olsson,  Emil Pettersson (J20), Joel Gunnarsson (J20)

 

 

 

 

Title