ÖIK föll mot jumbon – revansch på lördag?

Redaktion

Det här var verkligen inte ÖIK:s kväll.

1–4 mot seriejumbon var det inte direkt någon som hade räknat med.

Det som hände i åttonde minuten var ganska signifikativt för ÖIK denna afton. Mitt i ett ÖIK-anfall råkade någon slå av ljuset och det blev kolsvart i arenan!

Då Petter Runesson prickade in ÖIK:s första och enda mål var det alldeles för sent för att kunna vända. Då ledde redan gästande Vännäs med 0–3 och det var bara fem minuter kvar att spela.

Segern grundlade man redan i första perioden där man var det hetare och effektivare laget. Man kunde gå till pausvila med 0–2.

– Vi gör två individuella misstag. Och vi vet att vi möter ett Vännäs med några skickliga spelare och tyvärr så ger vi ju några av dem… de har väl tre lägen i den första perioden och de gör mål på två, sa ÖIK-tränaren Kjell-Åke Andersson till Mittmedia.

ÖIK fortsatte jakten på reducering med full kraft och bra spel i den andra perioden och hade mängder med chanser. Bland annat ett par chanser mot en öppen målbur. Men slarviga avslut blandat med en del otur såg till att perioden blev mållös trots massivt ÖIK-övertag skottmässigt.

När så Vännäs Gustav Grundström satte 0–3 efter 13.25 i tredje perioden var det ridå ner för hemmalaget.

Petter Runesson satte 1–3, men innan slutsignalen ljöd hade Vännäs fastställt segersiffrorna till 1–4.

Nu är det ett revanschsugen ÖIK som tar emot Boden i en riktig toppmatch på lördag. Båda lagen jagar serieseger och det bjuds på fri entré. Då behöver grabbarna ditt stöd!

Matchen börjar klockan 18.00 för att inte krocka med ÖFK:s cupmatch mot Halmstad.

ÖIK–Vännäs 1–4 (0-2, 0-0, 1-2)

Title