ÖFK vann komfortabelt hemma mot Dalkurd

Niclas Jarlås

Vinterkylan var närvarande när Dalkurd kom på besök. ÖFK ville värma publiken och la i högsta växeln direkt. Innan det hade gått 15 minuter hade Östersund redan tryckt in två bollar och avgjort matchen.

ÖFK, sin vana trogen, tog tag i bollen direkt. Dalkurd befann sig till en början oftast långt ner på egen planhalva och blev snabbt av med bollen när dom väl fick känna på den.

– Vi ville sätta högt tempo från början sa Ian Burchnal efter matchen

Trots stort bollinnehav så var det inte så många målchanser men efter tolv minuter kom det första målet för hemmalaget. ÖFK fick en frispark vid vänstra hörnet av straffområdet. Edwards trycker in bollen lågt mot straffområdet och bollen letar sig förbi alla spelare hela vägen in i mål. 1–0 till ÖFK och Edwards 6:e mål för säsongen.

Det andra målet kom nästan direkt på avspark. Aiesh tråcklade sig fram på vänsterkanten och lyckades fallande rulla fram bollen till Hopcutt som kliniskt placerade in ÖFKs andra mål för kvällen.

– Vi var passiva i början, pang pang så hade dem gjort två mål sa Dalkurds tränare Johan Sandahl efter matchen

Dalkurd hade svårt att skapa lägen i första. Under halvtidsvilan så passade gästerna på att göra ett offensivt byte då man plockade ut en back och tog in före detta ÖFKaren Andrew Stadler.

Bytet gav mer energi och Dalkurd var bättre i andra halvlek. Trots bättre spel hade de svårt att skapa klara målchanser. Markkanen fick en bjudning av Keita, anfallaren hade öppet mål men skjuter rakt i ribban. Dalkurds bästa målchans.

– Vi byte formation i andra halvlek och kunde pressa bättre sa Sandahl

Efter att ha tagit ledningen med 2–0 i den 14:e minuten så slog ÖFK av på takten och bjöd in Dalkurd i spelet. Trots att det blev något jämnare så blev det en komfortabel seger för ÖFK och pricken över i kom när Sonko nickade in slutresultatet 3–0.

– Det märks att det var sista matchen innan uppehållet. Det är flera spelare som har spelat många matcher på kort tid och vi såg lite trötta ut mot slutet sa Burchnal

Nu väntar landslagsuppehåll innan Östersunds jakt på Europa-platserna fortsätter.

Title